Díj blog

Íme, itt az idei ÉvÉkszere!

Frissítve: 2012. febr. 22., 17:31 | Megtekintve: 2922

A tavalyi siker után a PannonArts Galéria idén is meghirdette az ÉvÉkszere pályázatot. A közönségdíjas ékszer megszavazása még rátok vár!

A versenyre idén is rendkívül sokszínű mezőny jött össze. Ötvenöt alkotó több mint száz munkájából választotta ki a zsűri az év ékszerét, Vékony Fanni Keresztszemes című munkáját.

Olvass tovább »



Díjak, pletykák, divat - Fashion Awards Hungary 2010

Frissítve: 2010. máj. 29., 05:00 | Megtekintve: 3531

Május 26-án rendezték meg immár hetedik alkalommal a magyar divat Oscarjának tartott Divat Díjkiosztó Gálát. Volt nyertes, aki pesszimizmusa miatt meg sem jelent, mások pletykákat cáfoltak meg.

Az idei évben több változás is megvalósult: az év fiatal divattervezője címre ezúttal pályamunkákat kellett benyújtani, a korábbi zárt ünnepléssel ellentétben pedig a díjkiosztót követő afterpartyn és divatbemutatón bárki részt vehetett.

Olvass tovább »


A hónap designere: Mesebeli marionettek a szabadban

Frissítve: 2010. ápr. 14., 05:00 | Megtekintve: 8754

A Balllon csoport lett a WAMP Hónap Designere áprilisban, akik a hazai iparművészeti hagyomány és kortárs divattervezési tendenciák ötvözésével alkotnak csodákat.

Az egyik legbájosabb ékszerdoboz-showroom tervezőit tüntették ki áprilisban a WAMP Hónap Designere Díjjal, akik kiemelt standon szerepelnek majd az április 18-i rendezvényen.

Olvass tovább »



Szerinted ki kapná a legszebb ruháért járó „Oscar díjat”?

Frissítve: 2010. márc. 9., 09:00 | Megtekintve: 3425

A tegnapi Oscar gálán ismét felvonultak a hírességek ruhakölteményeikben. Te melyiket tartod a legszebbnek?

Minden évben világhírű eseménynek számít az Oscar-díj átadás.

Ezen nagyszabású ünnepségen a sztárok „ruhacsodái” mindig nagy érdeklődést keltenek. Bár minden bizonnyal ilyenkor mindenki a legjobb formáját szeretné hozni, sokszor találkozhatunk azért meglepetésekkel.

Olvass tovább »


A ruhák, amik történelmet írtak

Frissítve: 2010. márc. 8., 10:44 | Megtekintve: 3835

A ma éjszaka megtartott Oscar gála több nyertese is történelmi jelentőségű pillanatokat élt át a pódiumon. Ezen nők legnagyobb eredményei persze ruhájukkal együtt vonulnak be korunk sikertörténetei közé.

A 2010-es Oscar díjátadó legszebb ruhái helyett mi a legfontosabb darabokat emeljük ki. A történelem első női rendezője mellett mások is csodás díjakat vehettek át, fantasztikus ruhákban. A Nőnap tökéletes alkalom, hogy átnézzük az idei Oscar díj legnagyobb női teljesítményeit!

Olvass tovább »


Az 5 legszebb Golden Globe ruha

Frissítve: 2010. jan. 18., 13:05 | Megtekintve: 7336

Tegnap kapták meg a Golden Globe díjat az év legjobb színésznői, akik erre az alkalomra lehető legszebb, legkülönlegesebb darabjaikat húzták elő a saját- vagy divattervezőjük szekrényéből.

A díjazottak és szobrocska nélkül maradtak egyaránt kiöltöztek a vörös szőnyegre – bár érdekes módon az általunk legjobbnak ítélt ruhák viselői közül senki nem kapott Golden Globe-ot. De rajongóik szempontjából mégis nyertesek lettek, hiszen a hírességekkel zsúfolt gálán ők néztek ki a legcsodásabban.

Olvass tovább »


Fashion Awards Hungary 2008 gála

Frissítve: 2008. máj. 30., 14:52 | Megtekintve: 8214

Ünnepélyes keretek közt vették át aranyszobrocskájukat a hazai divatélet legrangosabb eseményének számító Fashion Awards idei díjazottjai.

Idén 5. alkalommal rendezték meg a magyar divatélet Oszkár-díj átadójaként is emlegett Fashion Awards Hungary gálát. A díjat és az azzal járó szobrot a magyar divatélet legkiválóbb tehetségei vehették át. A május 28-án este, a Symbol Budapest kulturális központban megrendezett, nagyszabású esemény házigazdája Somogyi Zoltán, a Juventus rádió műsorvezetője volt.

Fórizs Adina, Anh Tuan, Szabó Ádám

A lassan hagyományt teremtő díjkiosztó méltó módon jutalmazza a magyar divatszakma legkiemelkedőbb úttörőit. A Fashion Awards keretében a szakértők 7 kategóriában, korlátozások nélkül jelölhetik meg az általuk az elmúlt év legjobbjának tartott személyt. A gálán a legtöbb voksot kapott 3 jelölt közül a meghívott divatújságírók és a szakma kiemelt tagjai szavaznak kedvencükre, aki végül elnyeri saját kategóriája fődíját. Az egy év alatt elért sikerekért odaítélt Fashion Awards díj mára európai szinten is igen rangos elismeréssé vált, amit a díjazottak komoly dicséretnek és ösztönzésnek vehetnek a divatszakemberek részéről.

Az idei díjazottak kategóriánként a következők voltak:

Olvass tovább »


Egy kis Oscar-divat 2008-ra

Frissítve: 2008. febr. 25., 11:09 | Megtekintve: 6634

Gyors pillantás az idei Oscar díjkiosztó gála vörös szőnyegén felvonuló ruhakölteményekre, a teljesség igénye nélkül.

Az egyszerűen elegáns Kristin Chenoweth ezúttal a tavaly nagy felhajtással bemutatott Armani Privé haute couture kollekció egyik darabját választotta, ami hosszúsága miatt jobbára eltakarta Christian Louboutin cipőjét.
A pánt nélküli ruhát viselők táborát erősítette Jessica Alba egy lila Marchesa alkotásban, csupa Jimmy Choo kiegészítőkkel, illetve az idei Mango kollekcióján jelenleg is dolgozó Penelopé Cruz, aki Chanel Couture estélyijét tetemes mennyiségű gyémánttal egészítette ki.

Az egyedi design kedvelői is képviseltették magukat, például Anne Hathaway, aki egy vörös, aszimmetrikus, rózsával díszített Marchesa ruhakölteményben jelent meg.
A divatvilágot több oldalról is támogató Heidi Klum szintén sokkterápiával próbálta magára vonni a figyelmet, és egyedi tervezésű, égővörös John Galliano Haute Couture taffeta ruhában libbent be a gálára.
A végül Oscar nélkül távozó Julie Christie volt az egyetlen, aki nem egy jól ismert divattervezőhöz fordult az estre való készülődés közben, inkább saját magának tervezett viseletet a nagy alkalomra. Tanya Gill stylist próbált nyújtani némi segítséget neki, a végeredmény pedig kétségtelenül igen érdekesen alakult.

Az est díjazottjai vajon győzelemhez öltöztek? Tilda Swinton lett az év legjobb női mellékszereplője, a szobrocska átvételénél az Alber Elbaz féle Lanvin kollekció egyik fekete, selyem estélyijét viselte.
Marion Cotillard nem a Kis Hableány, hanem Edith Piaf megformálásáért kapta a színészvilág legelőkelőbb díját, hiába emlékeztet egy mesefigurára a Jean Paul Gaultier által készített, pezsgőszínű, pikkelymintás kreáció, melyhez Sergio Rossi adta az alkalmi cipellőket.
Az eddig jobbára ismeretlen forgatókönyvíró, Diablo Cody végül elvitte az Oscar díjat, ám már bevonuláskor feltűnést keltett a vörös szőnyegen a John Galliano által tervezett Dior kollekcióból való, leopárdmintás, kövekkel kirakott selyemruhája.

Ajánljuk még:
h3. Teljes képgaléria az Oscar.com-on


Valentino átlépett az utolsó kijáraton

Frissítve: 2008. febr. 5., 16:01 | Megtekintve: 3251

Valentino - bár mindenkit arra kért, ne bánkódjanak - utolsó párizsi bemutatóján, lezárta hosszú karrierjét és örökre távozott a divatvilág színpadáról.

Mikor legutóbbi haute couture bemutatója után elhagyta a kifutót, Valentino nem csak a teremből sétált ki, de a divatvilágot is örökre maga mögött hagyta. Régóta érlelődő visszavonulásának tiszteletére olyan modellek léptek a nagy estén újra kifutóra, mint Eva Herzigova, Claudia Schiffer, Nadja Auermann, Karolina Kurkova és Karen Mulder, a nézőtéren pedig Uma Thurman, Lucy Liu, Alber Elbaz és Miuccia Prada is a többiekkel tapsolt.

“Egyáltalán nem szomorkodom. Csodás életet töltöttem a divatvilágban, és a rengeteg szép emléket mind megőrzöm” mondta közönségének az est lezárásaként a legendás örökséget hátrahagyó divattervező, miközben 30 szupermodell Valentino kedvenc színében, vörösben pompázva vonult fel mellette. A Musée Rodin-ben tartott végső bemutatójának másnapján Valentino-t ünnepélyesen kitüntették a Párizs városának tett szolgálataiért.

Olvass tovább »


Lovaggá ütik a divat nagyjait

Frissítve: 2008. jan. 3., 18:01 | Megtekintve: 2072

Fényűző ceremóniával ismeri el az angol királynő 2008-ban a divatipar lovagjainak és lovagnőinek egyedülálló teljesítményét.

II. Erzsébet királynő mindig az új év elején osztja ki Anglia legfontosabb kitüntetéseit, és idén a divatipar legsikeresebb kulcsfiguráit is megajándékozta néhány címmel. Az Egyesült Királyság legfőbb ruházati cégeinek vezetői közül sokan részesülhettek abban a megtiszteltetésben, hogy a királynő lovaggá ütötte őket – köztük van például Stuart Rose, a Marks and Spencer igazgatója is. Sir Rose 2004-ben azért került a vállalathoz, hogy felélessze azt lassú haldoklásából, és a britek szerint messze felülmúlt minden várakozást.

Az Officers of the British Empire (OBE) rendfokozat büszke tulajdonosa lett Jasper Conran és Karen Millen divattervező, Romy Fraser, a Neal’s Yard Remedies szépségipari válallat alapítója, és a ruhatervezésbe néha belekóstoló Kylie Minogue is. Commander of the British Empire (CBE) fokozatot kapott Richard Bradbury, a River Island ruházati hálózat főigazgatója, illetve Michael és Maurice Bennett, az idén 17 éves Oasis divatcég alapítói. A szigetország legnagyobb megtiszteltetésének számító kitüntetéseket minden évben azon angolok kapják meg, akik életük során a legtöbbet tették hazájukért.

Ajánljuk még:
h3. Újdonságok a piactéren