Chanel divattervező blog

Kirabolták a Chanel több üzletét is!

Frissítve: 2009. dec. 23., 12:07 | Megtekintve: 2670

Nézd meg, hogyan fosztják ki a Chanel-t a sorozatosan fizetés nélkül elmenekülő "vásárlók"! A stílusos Bonnie és Clyde páros egy 3 perces kisfilmben elevenedik meg.

Karl Lagerfeld legújabb kisfilmjének főszereplői, Lara Stone és Baptiste Giabiconi nem állítanak követendő példát a Chanel szerelmesei elé. Bár a filmen egyszerűnek tűnik csak úgy kirohanni a boltból fizetés nélkül, a hétköznapi vásárlók jobb, ha nem próbálják utánozni a mutatványt.

Olvass tovább »Az 5 legdrágább karácsonyi ajándék divatrajongóknak

Frissítve: 2009. dec. 21., 12:33 | Megtekintve: 4756

Ha friss lottómilliárdos vagy, örvendeztesd meg szeretteidet egy autó árába kerülő válltáskával, mobillal vagy parfümmel a legnevesebb divattervezők szalonjaiból!

Nézd meg, milyen csinos kis apróságokat vehetnél meg egy jól felszerelt BMW vagy egy kisebb palota áráért a leghíresebb divatházak karácsonyi ajándéknak szánt alkotásai közül!

Olvass tovább »


Divatszimbólum: Chanel 2.55 táska

Frissítve: 2008. márc. 13., 00:41 | Megtekintve: 8121

A náci megszállás utáni Párizst felpezsdítette egy új design, ami azóta is a mindenkori divat fontos része maradt.

Gabrielle Coco Chanel – aki a modern divattörténelem egyik legismertebb alakja és a Chanel divatház megalapítója – volt az első, aki egy női kézitáskát vállpánttal szerelt fel. Coco saját tapasztalatainak köszönhetően felismerte, hogy a finom úrihölgyeknek gyakran szükségük lehet mindkét kezükre a társasági események alkalmával, mivel a színházi programfüzetek olvasgatását vagy az étkezést sokszor megnehezítették a kézben szorongatott táskák. Ennek a világrengető újításnak köszönhetően az 1955. februárjában megjelent Chanel 2.55 azonnal első helyet szerzett a kor trendjei közt.

Coco éppen a táska megjelenését megelőző évben nyitotta meg ismét divatházát, közel 30 év szünet után, mivel a háborús helyzetben a híres tervezőnő nem érezte illőnek divattal foglalkozni. A megjelenésének hónapjáról és évéről elnevezett Chanel 2.55 táskával aratott hatalmas siker értékét növelte az a tény is, hogy az előző Chanel kollekciót igen rosszul fogadták a vásárlók, valószínűleg Coco egy náci katonával folytatott, botrányos szerelmi viszonya miatt. A Chanel 2.55 megalkotásakor már 72. életévében járó Coco 1971-ben hunyt el, ám a divatvilágra hagyott öröksége ma is a divattervezés történelmének fontos részévé teszi őt.

Ajánljuk még:
h3. Divatszimbólum: Louis Vuitton táska

Divatszimbólum: Levi 501 farmer

Táskák a piactéren