Christian Dior blog

Az 5 legszebb Golden Globe ruha

Frissítve: 2010. jan. 18., 13:05 | Megtekintve: 7336

Tegnap kapták meg a Golden Globe díjat az év legjobb színésznői, akik erre az alkalomra lehető legszebb, legkülönlegesebb darabjaikat húzták elő a saját- vagy divattervezőjük szekrényéből.

A díjazottak és szobrocska nélkül maradtak egyaránt kiöltöztek a vörös szőnyegre – bár érdekes módon az általunk legjobbnak ítélt ruhák viselői közül senki nem kapott Golden Globe-ot. De rajongóik szempontjából mégis nyertesek lettek, hiszen a hírességekkel zsúfolt gálán ők néztek ki a legcsodásabban.

Olvass tovább »



Az 5 legdrágább karácsonyi ajándék divatrajongóknak

Frissítve: 2009. dec. 21., 12:33 | Megtekintve: 4756

Ha friss lottómilliárdos vagy, örvendeztesd meg szeretteidet egy autó árába kerülő válltáskával, mobillal vagy parfümmel a legnevesebb divattervezők szalonjaiból!

Nézd meg, milyen csinos kis apróságokat vehetnél meg egy jól felszerelt BMW vagy egy kisebb palota áráért a leghíresebb divatházak karácsonyi ajándéknak szánt alkotásai közül!

Olvass tovább »


Rettegő divattervezők a monitor előtt

Frissítve: 2008. márc. 1., 18:31 | Megtekintve: 4370

A legtöbb híres divatház feje fél az internettől, sosem látta saját weboldalát, és csak segítséggel ismerne fel egy számítógépet - ezt derítette ki a Herald Tribune.

Manapság az új kollekciók azonnal felkerülnek az internetre, a Vanity naponta frissülő piacterén is ruhák és kiegészítők ezreit böngészheted. Ám tervezőik legtöbbje eddig csak tisztes távolságból látott számítógépet, és az internet végtelen világára is félelemmel vegyes tisztelettel gondol.

Marc Jacobs azt állítja, hogy modern technológia nélkül létezni sem képes barátai mellett néha úgy érzi magát, mint az ipari forradalom ellen harcoló ludditák. Jacobs próbálta megszeretni a net világát, mikor az elvonóról kikerülve hobbit keresett magának, de úgy érezte: „Mintha egy teljesen másik korban ébredtem volna fel!”

A Dolce & Gabbana Dolcéja olyannyira képtelen megbarátkozni a technológiával, hogy bevallása szerint sohasem érintett még számítógépet. Stefano Gabbana rendszeresen netezik, de „talán hetente kétszer használom a gépemet, mert félek, hogy túlzásba esem.”
A számítástechnikai ellentábor tagja, Alber Elbaz lesújtó véleményt fogalmazott meg: „A számítógép veszélyezteti a kreativitást, én inkább a szívemmel dolgozom és az eszemmel írok.” Karl Lagerfeld szintén az agyát használja a tervezéshez, ám hozzáteszi, ha bármire szüksége lenne az internetről, azt segédein keresztül úgyis eléri.

High-tech: Burberry 2008 ősz — Régimódi: Lanvin 2008 tavasz

Persze a számítógép nem csak ruhatervezésre, de kutatásokhoz is remekül használható forrás. A Jil Sander férfiruházat kreatív főnöke művészeti oldalakat látogat, Sidney Toledano a Diortól pedig pár óra alatt annyi kutatást végez a neten, amit egy könyvtárban két hét alatt tudna.
Christopher Bailey, a Burberry tervezője megfogalmazta azt, amire szinte mindenki gondol: az internet segít a jelenkor világával és kultúrájával megismerkedni, ami a naponta változó trendek és nemzetközi divat világában elengedhetetlennek tűnik. A Christian Dior és Yves Saint Laurent igazgatói egyetértenek vele, akárcsak a jóval idősebb korosztályt képviselő Giorgio Armani és Ralph Lauren is.

Mégis, a Salvatore Ferragamo feje szerint a divatvilág a kézzel fogható termékekről szól, ezért a tradicionális toll-papír megoldás mindig sokkal elfogadhatóbb marad a tervezők számára, mint a grafikus szerkesztőprogramok.

Ajánljuk még:
h3. A Vanity online piactere



Egy kis Oscar-divat 2008-ra

Frissítve: 2008. febr. 25., 11:09 | Megtekintve: 6634

Gyors pillantás az idei Oscar díjkiosztó gála vörös szőnyegén felvonuló ruhakölteményekre, a teljesség igénye nélkül.

Az egyszerűen elegáns Kristin Chenoweth ezúttal a tavaly nagy felhajtással bemutatott Armani Privé haute couture kollekció egyik darabját választotta, ami hosszúsága miatt jobbára eltakarta Christian Louboutin cipőjét.
A pánt nélküli ruhát viselők táborát erősítette Jessica Alba egy lila Marchesa alkotásban, csupa Jimmy Choo kiegészítőkkel, illetve az idei Mango kollekcióján jelenleg is dolgozó Penelopé Cruz, aki Chanel Couture estélyijét tetemes mennyiségű gyémánttal egészítette ki.

Az egyedi design kedvelői is képviseltették magukat, például Anne Hathaway, aki egy vörös, aszimmetrikus, rózsával díszített Marchesa ruhakölteményben jelent meg.
A divatvilágot több oldalról is támogató Heidi Klum szintén sokkterápiával próbálta magára vonni a figyelmet, és egyedi tervezésű, égővörös John Galliano Haute Couture taffeta ruhában libbent be a gálára.
A végül Oscar nélkül távozó Julie Christie volt az egyetlen, aki nem egy jól ismert divattervezőhöz fordult az estre való készülődés közben, inkább saját magának tervezett viseletet a nagy alkalomra. Tanya Gill stylist próbált nyújtani némi segítséget neki, a végeredmény pedig kétségtelenül igen érdekesen alakult.

Az est díjazottjai vajon győzelemhez öltöztek? Tilda Swinton lett az év legjobb női mellékszereplője, a szobrocska átvételénél az Alber Elbaz féle Lanvin kollekció egyik fekete, selyem estélyijét viselte.
Marion Cotillard nem a Kis Hableány, hanem Edith Piaf megformálásáért kapta a színészvilág legelőkelőbb díját, hiába emlékeztet egy mesefigurára a Jean Paul Gaultier által készített, pezsgőszínű, pikkelymintás kreáció, melyhez Sergio Rossi adta az alkalmi cipellőket.
Az eddig jobbára ismeretlen forgatókönyvíró, Diablo Cody végül elvitte az Oscar díjat, ám már bevonuláskor feltűnést keltett a vörös szőnyegen a John Galliano által tervezett Dior kollekcióból való, leopárdmintás, kövekkel kirakott selyemruhája.

Ajánljuk még:
h3. Teljes képgaléria az Oscar.com-on


Párizs valóra váltja Lacroix elfeledett álmát

Frissítve: 2007. nov. 12., 10:00 | Megtekintve: 1563

A csúfos fiatalkori bukás után most mégis beteljesül egy régi vágy, mikor „Christian Lacroix, a divat története” címmel kiállítás nyílik Párizsban.

Hat évesen fedezte fel a régi kosztümök iránti rajongását, és később beleásta magát a művészettörténet mélységeibe is azért, hogy múzeumi kurátor lehessen, ám sikertelen vizsgái miatt inkább a divattervezés felé fordult. Most, 20 évvel később már az ő kreációi is megtöltenének egy saját tárlatot, ám ő elutasította a francia iparművészeti múzeum ajánlatát.

„Önreklámozás helyett azokat a történelmi viseleteket akarom inkább megmutatni, amik engem is megihlettek” mondta Christian Lacroix, aki álmait beteljesítve most kurátorként próbálhatja ki magát. Végül 500 olyan darabot választott, melyek a legmeghatározóbbak egy-egy kor divatjában, egészen a 18. századba visszanyúlva. Mindezt szembeállítja 90, a sajátos Lacroix design jegyeit viselő haute couture darabbal.

A párizsi divat 200 éves történelme előtt tisztelegve olyan francia tervezők alkotásai is megtekinthetők, mint Yves Saint Laurent, Christian Dior, Pierre Cardin vagy Jeanne Lanvin. A tárlat üzenete, hogy a divat ismétli önmagát, és ahogyan Lacroix a régi korokból vett inspirációt, az ő kreációi is megihletik majd a jövő nemzedékeit.