Pimkie trendtipp blog

Szandál trendek nyárra

Frissítve: 2008. jún. 11., 15:13 | Megtekintve: 16977

Felkavarta az idei divatot a gladiátor szandál megjelenése, de azon kívül is rengeteg trendi és csinos stílus között válogathatunk.

Az idei év legnagyobb újdonsága és trendje a gladiátor szandál. A Promod nyári kollekciójának darabja a klasszikus formát képviseli, lábfejet és bokát átölelő szíjakkal, sötét színű bőrből. A gladiátor divatot kedvelő, de nőiesebb stílust preferáló hölgyek számára a Burberry egy magas sarkú verziót is kínál, az elegánsan extravagáns estékre pedig beszerezhetünk egy ezüst színű, szuper-magas “szárú” szandált is az Urban Outfitters-től.

A másik sláger stílus a v-alakú, lábujjak közé ékelt pánt vagy flip-flop. Sportos divatőrültek számára a mindennapos rohangáláshoz ajánljuk ezt a Puma féle thong szandált. Strandra vagy nyaraláshoz inkább a második, könnyen száradó, csinos Etam darab felel meg. A színes, bohókás nyári összeállításokhoz ideális választás egy ehhez az Anita Singh által tervezett, gyöngyös, égszínkék flip-flophoz hasonló darab.

A magas sarok sosem megy ki a divatból. Nyári napokra Liz Hurley a Mango kollekciója számára egy parafa talpú szandált tervezett. A klasszikusan nőies, lyukas orrú formának a középső DKNY platform szandál szexis kisugárzást kölcsönöz. Aki pedig kénytelen visszafogott eleganciával, üzleties stílusban öltözködni, annak sem kell a meleg miatt aggódnia a harmadik Ferré szandállal.

A lapos sarkak és divatos metálszínek kedvelőit célozza meg ez a bronz színű, fonott pántos, fiatalos Pimkie lábbeli. Szintén a kényelem jegyében született a rövidnadrágtól kezdve a maxiruháig bármihez viselhető, még a legmelegebb napokon is tökéletes, fekete Gap papucs-szandál. Ha pedig a mindennapos rohangáláshoz megfelelő, mégis trendi darabra vágyunk, a Mango strasszokkal kirakott, gladiátor stílust idéző, mégis lapos sarkú és kényelmes szandálját kell választanunk.

Ajánljuk még:
h3. Szandálok a piactéren



Friss tavaszi ékszerkínálat

Frissítve: 2008. ápr. 14., 18:47 | Megtekintve: 4946

Csemegéztünk 2008 tavaszának vidám és frissítő ékszerkínálatából.

A tavasz eklektikus ékszertrendjében a fényezett kövek, kristályok és színes berakások mellett remekül megfér egy cserzett bőrszíj, színpompás műanyag, könnyed kerámia vagy selyem masni díszítés is. Lehet sötét és rusztikus vagy vakítóan csillogó, az ezüst idén szintén jó választás. A lényeg az aprólékosan kidolgozott, letaglózóan nőies hatás és a frissítő tavaszi fuvallat.

A Guess a tőle megszokott, hétköznapi csillogást pártolja most tavasszal is, a Promod pedig színes és tüzes, nőiesen bohém karikákkal hódít. Említésre méltó még ez a kézzel festett, türkiz zománc darab Raquel Moreno spanyol tervező legújabb munkái közül.

A Marks & Spencer új, olasz kifutók által inspirált Per Una kollekciójának éke ez a finoman kidolgozott, gyémánt-utánzat medálos lánc. A Mango Lola C fantázianevű modellje a Vanity piactéren is megtalálható, Carme Anglada pedig bőrből és gyöngyökből annyi vörös csodát alkot, hogy választani sem lehet közülük.

A tavaszi trend megengedi, hogy az eltérő stílusok között is nyugodtan válogass, akár egy játékos és mégis elegáns Mango karlánc, akár a kézzel festett, fából készült Laga karkötők tetszenek – sőt, még a Pimkie-nél kapható egyszerű, színes műanyag karikák is divatosak 2008 tavaszán.

Ajánljuk még:
h3. Ékszerek a piactéren


5 divatos választás tavaszra

Frissítve: 2008. ápr. 8., 12:55 | Megtekintve: 14370

A Vanity a 2008-as tavaszi-nyári divat trendi darabjai közt szemezgetett.

Nincs divattervező, akinek a 2008 tavaszi kollekciójában ne kaptak volna helyet a retro stílusú, geometrikus és kontrasztos minták. Akár élénk színekben játszik, akár a sötétebb palettából áll össze, a retro mintázatú ruhák idén is menetrendszerűen visszalopták magukat a köztudatba, ahogy ezt a Baby Phat és a Pimkie is észrevette.

A szafari stílusról senki nem tudja, hogyan került ismét a figyelem középpontjába, de a meleg idővel együtt bukkant fel idén tavasszal a pret-a-porter bemutatókon. Öves dzsekik, khaki szín és terepminta lesz a városi vadászok kötelező egyenruhája, nem feltétlenül a képen látható S.Oliver dzseki és Mango sort összeállításban.

Szinte törvényszerű, hogy a neonszínekben pompázó, kirívóan tarka irányzatokkal egyidőben néhány visszafogottabb, klasszikus stílust képviselő darab is divatba jön, hogy mindenki megtalálhassa az ízlésének és életvitelének megfelelőt az aktuális viseletek között. Idén a vakítóan fehér blúzok hódítanak, csipkés mintával vagy szegéllyel díszítve, mint pl. ezek a Guess és Etam darabok.

Az évszak legfontosabb divatkelléke mindenképpen egy káprázatosan színes ruhatár, most tavasszal nyugodtan elővehetjük a rikító pink blúzt, fűzöld szoknyát vagy citromsárga kiegészítőket a szekrény mélyéről. Minél tarka-barkább és harsányabb egy darab, annál jobban illene az új kollekciókhoz! Biztos befér a ruhatáradba ez a David Jones táska vagy Guess farmer is.

A trendi összhatás elérése érdekében 2008-ban a lapos sarkak, az egyszerű sport- és balerina cipők felé kell fordulnunk, persze egy kis csavarral. A színpompás, vidám stílus a lábbeliknél is érvényesül, az élénk vagy mintákkal díszített cipők minden tavaszi kollekcióban a legfontosabb helyet kapták, az Adidasnál és Pimkienél is.

Ajánljuk még:
h3. A Vanity piactér teljes kínálata