A Levi's 2009 őszi-téli kollekciója

Frissítve: 2009. júl. 4., 07:02 | Megtekintve: 4802

A Levi’s új kollekciójának inspirációja az utazás és azok az emberek, akik szabadon akarnak élni, a természethez közel.


A Levi’s 2009 őszi/téli kollekciójának tervezőire nagy hatással volt a valós történeten alapuló Út a vadonba című film és főhőse, a szabadságot kereső Christopher McCandless. Chris az egyetem befejezése után a sikeres élet helyett útra kel, csak a legszükségesebbekkel felszerelkezve hátrahagyja családját és otthonát. Vándorlása ugyan végül tragikusan végződik – éhen hal lakókocsijában – élete azonban nagy hatással volt mindazokra, akik a tömegkultúrából kiábrándulva saját útjukat keresik.

A kollekció a film hősének útját követve három szakaszra bontható.

1, Az első állomás jellegzetes figurája a stoppos, aki San Franciscóból elindulva végigjárja egész Amerikát és útján a legkülönbözőbb emberekkel találkozik össze. Új barátokat talál, szabad életet él és önállóan dönt sorsáról. A Levi’s kollekció első körben megjelenő darabjai szorosan kötődnek az utazás hangulatához, jellemzőek a nap fakította anyagok, a világoskék szín.

2, Következő állomásunk Seattle városa, az X generáció világa. Ez volt a generáció, amelyik először találkozott az internettel, az MTV-t nézve nőtt fel és amelyik olyan zenei irányzatokkal azonosítható, mint a grunge vagy a hip-hop. Tagjai frusztráltak, lázadó szelleműek és nem igazán tudják, mit kezdjenek életükkel. Kultikus figuraként tekintettek az önmagát elszántan kereső Chris McCandless-re. A kollekció ehhez a szakaszhoz köthető darabjaira jellemző a fekete szín, a szakadások, az underground stílus.

Az “Út a vadonba” trailere:

3, Csavargónk útjának végső állomása Alaszka – ahol eléri célját és igazán közel kerül a természethez. Nehéz útja után végre megpihen és megtalálja igazi énjét. A kollekció darabjai is ezt a nyugalmat tükrözik, a természet közeliséget, önmagunk megtalálásának örömét. Mindezt a Levi’s-től megszokott, egyszerre klasszikus és divatos stílusban.

Nézd meg a Levi’s kollekciót a divatkatalógusban!



Kapcsolódó márkák: Levi's

Kapcsolódó üzletek: Levi's - Andrássy út


Ajánljuk még

Gaultier szerint ilyen a farmer

Visszahozza a kordbársony divatot a Levi's!

Megérkezett a Levi's karácsonyi kollekciója

Go Forth - Íme, egy Levi's farmernadrág!

Levi's 2014 ősz-tél - A kaliforniai életérzés

A tökéletes farmer: Levi’s Curve ID

Nyereményjáték: 501-es farmerek várnak gazdára!

Levi's 501 Eredményhirdetés

Texas és Tokió megelevenedik a magyar Levi's bemutatón