Bread & Butter vásár és kiállítás

Frissítve: 2009. febr. 4., 16:46 | Megtekintve: 2380

Mindenkinek tudott újat mutatni a januárban megrendezett Bread & Butter, hiszen a kiállítás a streetwear, a kreatív öltözködés és egyedi divat már híres és még feltörekvő legjobbjait vonultatta fel.


A Bread & Butter egy több, mint 800 progresszív, egyedi márkát felvonultató börze és bemutató, ahol az ízlés és divat széles skálájának legszélsőségesebb elemeit is megtalálhatjuk. Az utcai divat, hétköznapi viselet vagy művészi darabok területére specializálódott tervezők és márkák a világ bármely tájáról érkezhetnek, a lényeg, hogy egyediségükben túlszárnyalják az unalmas konfekció holmikat.

Minden egyes Bread & Butter a különlegességek igazi tárháza. A január végén rendezett barcelonai vásáron a 2009 őszi-téli divat került előtérbe, és a kevésbé ismert márkák mellett nagy nevek is fellebbentették a fátylat várható kollekcióikról. A G-Star retro és modern hangulatot keverő, farmeres összeállításokat mutatott a közönségnek, az Ed Hardy és a Paco Chicano mögött álló Christian Audigier klasszikus western kollekcióval készül az őszre, a Desigual pedig 80-as éveket idéző színes, bohém stílust visz majd az üzletekbe idén.

Az óriási területet elfoglaló helyszínen rengeteg márka képviseltette magát és utcai kollekcióit. Az ismertebbek – például a Gas Jeans, gsus sindustries, Baby Phat, Eastpak, Evisu, Timberland, Pussy Deluxe, Pepe Jeans, Replay, Birkenstock – mellett számtalan új és feltörekvő, progresszív divattal, kreatív ötletekkel foglalkozó márka is standot állított. Egyes helyeken a friss és exkluzív darabok mellett régebbi, mára ritkaságnak számító vagy több brand együttműködésével alkotott kollekciókat is újra áruba bocsátottak.

A vásár minden kreatív öltözködésre törekvő, kortárs utcai trendeket követő divatbolond legfőbb ötletforrása, annak ellenére is, hogy a kiállítás a tervezőkön és ruházati márkákon kívül csak kis- és nagykereskedők, ügynökségek, a sajtó és média képviselői számára látogatható.

A következő Bread & Butter kiállítást és vásárt 2009 júliusában Berlinben rendezik meg, ahol a vérbeli streetwear hatás kedvéért a helyszín a történelmi jelentőségű Berlin-Tempelhof repülőtér lesz.



Ajánljuk még

"Korán keltünk, hogy kiérjünk a bolhapiacra" - divat és érzelmek

Programajánló: Design Passage kiállítás és bemutató

Tyra Clothing új kollekció és divatbemutató

Fashion Trend először

Sikeres Nő 2008 kiállítás és rendezvény

Programajánló: Divat éjszakája a Kiscelliben

Új magyar divatnapok: Budapest Essential Looks

Programajánló: Designers Lounge kiállítás és vásár

Stylewalker Night - design alkonyattól pirkadatig