Zara blog

Rekordot döntött a román divatpiac 2018-ban

Frissítve: 2018. jún. 11., 13:46 | Megtekintve: 24725

Habár Románia az Európai Unió legszegényebb állama, a divatipar évről évre folyamatosan emelkedik a román emberek egyre növekvő divatéhsége következtében.

H&M, Zara, C&A és a Pepco az 5 milliárd eurós divatpiac fő szereplői.

Az adatok szerint a helyi divat kereskedelem 82%-át külföldi befektetők birtokolják, ezzel szemben a gyártás többsége (61%) helyi vállalkozók kezében van.

A divat iparágban 18880 cég a kereskedelemben és 5670 a termelésben működik, forgalmuk meghaladta 2016-ban a 23 milliárd lejt.

A szektor befektetői csökkentek a 2013-as 25 100-hez képest, de a piaci forgalom csodásan nő, majdnem 5 milliárd lejjel.

A 2016-os elszámolt nettó nyereség majdnem 4-szer olyan gyorsan nőtt mint 2013-ban, amely előrejelzi a növekvő nyereségességet a további esztendőkre is. A teljes iparági profit 1.86 lej volt a 2016-os évben.

A román divatipar (piața de modă) az egyik legjelentősebb foglalkoztató a román gazdaságban, évről évre stabil foglalkoztatottsági létszámmal amely 200.000 körül mozog.

A munkavállalók kétharmada azonban a gyártásban dolgozik, románia jelentős bérmunkát végez a nyugat európai piacokra.

Földrajzi elhelyezkedés szerint a legtöbb cég Bukarestben (864) van, és több mint 1 milliárd lej forgalmat realizál. A második város a toplistán Cluj (227 cég), amelyet követ Neamt (208 cég), Dolj (188 cég), Prahova (183).

Az adatok szerint a legnagyobb kiskereskedelmi szereplő a Hennes & Mauritz 760 millió lej forgalommal 2016-ban. Szorosan követi a Zara Bucuresti SRL (686 millió lej), a Decathlon márka (613 millió lej), a C&A Moda Retail SRL (375 millió lej) és végül, de nem utolsó sorban a Pepco Retail SRL (335 millió lej).

A legjelentősebb gyártó az Alison Hayes SRL 337 miilió lej forgalommal.



5 tavaszi kabát

Frissítve: 2011. febr. 11., 08:50 | Megtekintve: 16729

Már-már el is pakolhatjuk a téli kabátokat, napközben nyugodtan felkaphatjuk a kora tavaszi időjárásra kitalált kabátkákat. Kicsit körbenéztünk a boltokban, hogy hol, mit szerezhetünk be az idei szezonra.

Nem sokat változott a trend a tavalyihoz képest a fazonok és a színek tekintetében. A szokásos, klasszikus megoldások megmaradtak, a fekete, barna, bézs és fehér színek még mindig többségben vannak.

Először a Zarában futottunk bele a tavaszi kabátkollekcióba, a dupla soros megoldás még mindig hódít, emellett pedig a bézs szín szintén terítéken van most is.

Az Orsay tavaszi darabjai nőiesek, jók az anyagok és szépek a színek.
Nekünk ez volt a kedvencünk:

Ezek után a Mangot vettük célba. Úgy látszik a ballon nem megy ki a divatból most sem. Ezeket a kabátokat még Colombo is megirigyelné, már csak a szivarka hiányzik.

Olvass tovább »


Aréna az Arena-ban, megnyílt az Arena Plaza

Frissítve: 2007. nov. 16., 04:36 | Megtekintve: 8445

Bárzongorista, artisták, pantominosok, színjátszócsoport, sztárvendégek - 200 üzlet 66.000 négyzetméteren

Bárzongorista, artista, színjátszócsoport, hírességek –
2007 november 15-én megnyitott Európa egyik legnagyobb bevásárlóközpontja Budapesten az egykori ügető helyén.
A megnyitót hatalmas érdeklődés kísérte. Kígyózó sorok, a bejáratoknál dühös vevők. A korábban meghirdetett délelőtti nyitás csúszott, még nem végeztek a végső munkákkal. Egy órakor azonban kinyíltak az ajtók. A sok száz fős tömeg azonnal megrohanta az üzleteket akciós termékek után kutatva. Az ünnepségsorozat négy napig tart, érdekes műsorokkal, programokkal, különleges akciókkal, sztárvendégekkel várják az érdeklődőket.

Az üzletközpontban 200 üzlet, Multiplex mozi valamint háromdimenziós IMAX mozi is megtalálható.
A Zara tulajdonosa az Inditex Group, Európaszerte nagy népszerűségnek örvendő márkákkal képviselteti magát immár hazánkban is: Pull and Bear, Bershka, Oysho, Stradivarius.

Selfridges kicsiben

Az Arena Plaza üzletei közül az egyik legnagyobb érdekesség a Peek & Cloppenburg. Az elsősorban prémiummárkákkal foglalkozó üzletben a londoni Selfridges áruház hangulata fogadja a vásárlókat. Kiskosztümös, öltönyös eladók, pezsgőt kínáló hostesslányok, bárzongorista, DJ emelik a két szintes üzlet fényét.

Az Arena Plaza tulajdonosa a brit Active Asset Investment Management (AAIM) ingatlanalap mely az izraeli érdekeltségű Plaza Centershez tartozik. A tulajdonosok között van Sir Alex Ferguson – a Manchester United edzője-, Ryan Giggs, Alan Smith, Frank Lampard, John Terry – világhírű labdarúgók.

Ajánljuk még:
h3. Aréna Pláza üzlet lista