Twenty8Twelve blog

Mihalik Enikőre felfigyeltek Hollywoodban

Frissítve: 2009. szept. 24., 13:27 | Megtekintve: 5007

Sienna Miller hollywoodi színésznővel dolgozott együtt Mihalik Enikő, a sikert-sikerre halmozó magyar modell.

A hollywoodi színésznő-divatikon Sienna Miller és divattervező húga, Savannah közös divatmárkája, a Twenty8Twelve újra a kifutóra került. A 2010-es tavaszi-nyári kollekciót Londonban mutatták be a Divathéten, a gondosan stylingolt modellek között pedig ott lépkedett Mihalik Enikő is.

Olvass tovább »



Óda Evelynhez és a 19. századhoz

Frissítve: 2008. máj. 13., 17:04 | Megtekintve: 4167

A Twenty8Twelve tavaszi-nyári kollekciójával a brit divatikon Sienna Miller ismét valami nagyon különlegeset alkotott.

Megérkezett Sienna Miller és húga Savannah húga közös márkájának, a Twenty8Twelve 2008 tavaszi-nyári kollekciója. A legjobban öltözködő, egyedi stílusú hírességek között számon tartott Sienna és sikeres divattervezőként ismert testvére ezúttal is különleges díszítéseket és apró képeket rejtettek el minden egyes darabon, hogy még személyesebbé tegyék alkotásaikat.

Az “Óda Evelynhez” nevet viselő kollekció a 19. század meghatározó nőalakjainak öltözködésére koncentrál, ihletet merítve a színház, zene, irodalom, fényképészet és más művészetek alkotásaiból. A különböző darabok megidézik az 1920-as évek párizsi művészvilágát és éjszakai életét bemutató színdarabokat, az Amerika déli államaiban élő munkásosztályról készült fotóriportokat és a korabeli fehérnemű divatot is.

A 2007-es „A lázadás antológiája” fantázianevet viselő őszi-téli kollekcióban David Cooper művész és divattervező segédkezett, az idei darabok különleges atmoszféráját pedig Chris Roantree festőművész és egyetemi professzor álmodta meg.
A darabok sajnos egyelőre csak a londoni Twenty8Twelve márkaboltban vásárolhatók meg, de – a tavalyi kollekcióhoz hasonlóan – hamarosan más üzletekben és webáruházakban is felbukkannak majd.

Ajánljuk még:
h3. Kiegészítők a piactéren


Az 5 legstílusosabb sztár 2008-ban

Frissítve: 2008. ápr. 22., 17:02 | Megtekintve: 4368

A Glamour magazin az olvasói szavazatok alapján összeállította a legjobban öltözködő hírességek toplistáját.

“**Kate Moss** végre visszatért!” – írta a magazin szerkesztője, Jo Elvin, aki szerint olvasóik azért szavazták 2008-ban első helyre az ausztrál modellt, mert az örök kedvenc Kylie Minogue az utóbbi egy évben sorozatosan megbotránkoztatta őket pocsék ruháival. „Kate azért is lett első helyezett, mert a saját, páratlan stílusával merészségre és egyediségre késztet másokat is az öltözködés terén.”

Kate mögött a második helyezett Sienna Miller lett, aki nővérével együtt a Twenty8Twelve divatmárka alapítója és gyakorló divattervező. A Hollywoodban is befutott színésznő sajátos stílusának köszönhetően már évek óta divatikonnak számít Angliában, és a hírek szerint jelenleg is egy új kollekción dolgozik.

Scarlett Johansson a harmadik helyen áll idén. Miután a Calvin Klein és a L’Oreál reklámarcaként bepillantást nyert a divatszakmába, gyorsan a Reebok-al is kötött egy szerződést, melyben már saját retro stílusú ruházati és cipő kollekció megjelentetéséről is szó esett. A nagy felhajtással övezett kollekció végül a „Scarlett Hearts RBK” nevet kapta.

A negyedik helyezett Rachel Bilson először a Narancsvidék sztárjaként vált hírességgé, de a forgatásokon kívül olyan ruhakölteményekben tűnt fel, hogy elbűvölte a divatrajongókat is. Fiatalosan nőies stílusa népszerű témája a női- és divatmagazinoknak, így nem meglepő a rengeteg szavazat.

Az ötödik helyet Jennifer Aniston kaparintotta meg, aki nemrég azt nyilatkozta, hogy már szinte a házból is fél kilépni, annyira frusztrálja, hogy rajongói minden lépésnél a ruháit lesik. „Nem érdekel már a divat, úgyis mindig kigúnyolnak és kibeszélnek, ezért általában papucsban meg farmerben mászkálok az utcán is” – nyilatkozta Jennifer, aki ezzel a hozzáállással mégis megnyerte magának a Glamour olvasóit.

Ajánljuk még:
h3. Újdonságok a piactéren



9 sztár, akik divattervezői babérokra törnek

Frissítve: 2008. febr. 4., 14:00 | Megtekintve: 5687

Tetszik vagy sem, a profi divattervezőket lassan kiszorítják a hírességek, akik egymással versengve mutatnak be új ruha és cipő kollekciókat.

Mindenféle előképzettség vagy tapasztalat nélkül persze a színészek, sportolók és énekesek kénytelenek egy-egy sikeres márka designereivel összefogva dolgozni. Tekintsük át, eddig mi sült ki az ilyen kooperációkból:

9, Gwen Stefani már jóval L.A.M.B. nevű kollekciója 2004-es megjelenése előtt is saját maga készítette színpadon viselt, eklektikus ruháit. A hollywoodi színésznők körében nagy sikert aratott első darabok után egy évvel jelent meg a Harajuku Lovers névre keresztelt, kiegészítőkkel és fehérneművel teljessé tett kollekció, ami sokkal hétköznapibb áraival szélesebb rétegeket céloz meg. Gwen – stílusától eltekintve – főként azért egyedülálló a sztár-tervezők közt, mert valóban saját kezével kreálja és tervezi a ruhákat.

8, Kate Moss a Topshop számára tervezett, exkluzív kollekciója bemutatóján nagy felbolydulást okozott, mikor a kirakatba kiállva saját maga mutatott be egy vadító vörös ruhát. A táskákat, cipőt és más kiegészítőket is kínáló kollekciót a kritikusok vadul támadták, mivel szerintük egy Kate alkatával rendelkező modellen kívül a ruhák senkinek nem állnak jól. Ennek ellenére munkáit 2007 őszétől ismét a Topshop polcain láthatjuk, ám Kate ezúttal csak fehérneműket tervezett.

7, A színésznő és divatikon Sarah Jessica Parker sosem unalmas öltözékeiről volt híres, a BITTEN kollekcióval pedig azt üzeni rajongóinak, hogy extravagáns kosztümben ugyanolyan jól érzi magát, mint lezser göncökben. Ruhái ékesen példázzák, hogy némi erőfeszítéssel és gyakorlással a sztárok is tudnak valóban hordható, megfizethető, a vásárlók igényeit szem előtt tartó darabokat megtervezni.

6, A divatikonként számon tartott, „hajléktalan” trendet elindító Mary-Kate és Ashley Olsen saját couture márkát hoztak létre, melynek a The Row nevet adták. Legutóbbi kollekciójuk, a 2007-es őszi Elizabeth & James főleg sportos női ruhadarabokból áll. Pletykák szerint az ikrek a márka elindításával próbálják kompenzálni azt a baklövésüket, hogy a Wal-Mart számára is terveztek egy kollekciót, mert szeretnék elérni, hogy a divatvilág komolyan vegye őket.

Olvass tovább »


A lázadás antológiája

Frissítve: 2007. nov. 1., 07:01 | Megtekintve: 1604

18 hónapnyi közös munka eredményeképp kerülnek most boltokba Sienna és Savannah Miller új divatmárkája, a Twenty8Twelve legelső darabjai.

„A lázadás antológiája” fantázianevet viselő őszi-téli kollekció inspirációját a 19. századi francia parasztságtól kezdve, a 70-es évek rock and roll korszakáig bezáróan számtalan stílus és ország adta. Egyes darabokon a tervezőkhöz közel álló versek és üzenetek lesznek elrejtve, akik szeretnének „vintage hangulatú, mégis modern kisugárzású” kollekciókat alkotni az elkövetkező években.

S. Miller

Az egész világ szeme láttára lebukó Jude Law megcsalt kedveseként megismert hollywoodi színésznő és divatikon Sienna Miller nem most kezdett ruhákkal foglalkozni. Az elismert divattervezőként dolgozó Savannah már régebben is sokat adott nővére véleményére saját munkájában, így nem esett nehezükre együtt alkotni. A Twenty8Twelve márkát – melynek jelentése december 28, vagyis Sienna születésnapja – Carlos Ortega divatmogul hívta életre, és tervei szerint minden új kollekciót más művész neve fémjelez majd.

A lázadás antológiájának alkotósegédje, a sokoldalú művész és divattervező David Cooper lesz a márkaboltok belsőépítésze is, melyekből a tervek szerint hamarosan több is nyílik majd világszerte.