9 sztár, akik divattervezői babérokra törnek

Frissítve: 2008. febr. 4., 14:00 | Megtekintve: 5687

Tetszik vagy sem, a profi divattervezőket lassan kiszorítják a hírességek, akik egymással versengve mutatnak be új ruha és cipő kollekciókat.


Mindenféle előképzettség vagy tapasztalat nélkül persze a színészek, sportolók és énekesek kénytelenek egy-egy sikeres márka designereivel összefogva dolgozni. Tekintsük át, eddig mi sült ki az ilyen kooperációkból:

9, Gwen Stefani már jóval L.A.M.B. nevű kollekciója 2004-es megjelenése előtt is saját maga készítette színpadon viselt, eklektikus ruháit. A hollywoodi színésznők körében nagy sikert aratott első darabok után egy évvel jelent meg a Harajuku Lovers névre keresztelt, kiegészítőkkel és fehérneművel teljessé tett kollekció, ami sokkal hétköznapibb áraival szélesebb rétegeket céloz meg. Gwen – stílusától eltekintve – főként azért egyedülálló a sztár-tervezők közt, mert valóban saját kezével kreálja és tervezi a ruhákat.

8, Kate Moss a Topshop számára tervezett, exkluzív kollekciója bemutatóján nagy felbolydulást okozott, mikor a kirakatba kiállva saját maga mutatott be egy vadító vörös ruhát. A táskákat, cipőt és más kiegészítőket is kínáló kollekciót a kritikusok vadul támadták, mivel szerintük egy Kate alkatával rendelkező modellen kívül a ruhák senkinek nem állnak jól. Ennek ellenére munkáit 2007 őszétől ismét a Topshop polcain láthatjuk, ám Kate ezúttal csak fehérneműket tervezett.

7, A színésznő és divatikon Sarah Jessica Parker sosem unalmas öltözékeiről volt híres, a BITTEN kollekcióval pedig azt üzeni rajongóinak, hogy extravagáns kosztümben ugyanolyan jól érzi magát, mint lezser göncökben. Ruhái ékesen példázzák, hogy némi erőfeszítéssel és gyakorlással a sztárok is tudnak valóban hordható, megfizethető, a vásárlók igényeit szem előtt tartó darabokat megtervezni.

6, A divatikonként számon tartott, „hajléktalan” trendet elindító Mary-Kate és Ashley Olsen saját couture márkát hoztak létre, melynek a The Row nevet adták. Legutóbbi kollekciójuk, a 2007-es őszi Elizabeth & James főleg sportos női ruhadarabokból áll. Pletykák szerint az ikrek a márka elindításával próbálják kompenzálni azt a baklövésüket, hogy a Wal-Mart számára is terveztek egy kollekciót, mert szeretnék elérni, hogy a divatvilág komolyan vegye őket.

5, 2003-ban a JLO by Jennifer Lopez, 2005-ben pedig a Sweetface kollekció megtervezése foglalta le Jennifer Lopez minden erejét. Kreatív ellentéteik miatt Andy Hilfigerrel, a Sweetface tervezőpartnerével végül megszakította a kapcsolatot, és a JLO kollekció gyártását is beszüntette. De nem mondott le végleg a divattervezésről, hiszen már meg is jelent a 2008 tavaszi-nyári JustSweet, a fiataloknak szóló ruházati és cipő kollekció.

4, Mivel Madonna már azzal is újraformálta az aktuális divatot, ha színpadra lépett, a H&M exkluzív kollekcióra szóló felkérését is azonnal elfogadta. A szolidan csak M-nek keresztelt, hangsúlyozottan nőies, egyszerű színeket használó kollekcióban Madonna rengeteg különféle anyaggal és stílussal kísérletezett, és a biztonság kedvéért egy rakás kiegészítőt is tervezett hozzá.

3, Sienna Miller hollywoodi színésznő Savannah-val, divattervezőként dolgozó nővérével együtt ült a rajzasztalhoz, hogy megálmodják saját ruhatárukat. A lázadás antológiája fantázianevet viselő, vintage hangulatú, mégis modern kollekció volt első munkájuk, a többire egyelőre várnunk kell.

2, 2007-ben Penélope Cruz és húga Monica nagyszabású, 31 darabos őszi-téli kollekciót tervezett a Mango számára. Bár Samantha Thavasa támogatásával már korábban is készítettek táskákat és ékszereket, ruháikkal sikerült csak igazán kivívniuk a kritikusok elismerését

1, Persze a magyar hírességek sem maradhatnak le a divattervezési trendről. A Sugarbird divatmárka tavaly a Personával közösen elkészítette a Rubint Réka nevével jelzett Limited RR Star ruhakollekciót. Az utcai viseletként hordható felsőrészből és azzal azonos mintájú alsórészből álló kollekció minden darabja vagány, mégis nőiesen rafinált.

Ajánljuk még:
h3. Új kollekciók hírei

Mango és a Cruz nővérek

Sienna Miller kollekció

BITTEN a piactérenKapcsolódó márkák: Bitten, H&M, Justsweet, Mango, Persona, Sugarbird, Twenty8Twelve


Ajánljuk még