Bitten blog

9 sztár, akik divattervezői babérokra törnek

Frissítve: 2008. febr. 4., 14:00 | Megtekintve: 5687

Tetszik vagy sem, a profi divattervezőket lassan kiszorítják a hírességek, akik egymással versengve mutatnak be új ruha és cipő kollekciókat.

Mindenféle előképzettség vagy tapasztalat nélkül persze a színészek, sportolók és énekesek kénytelenek egy-egy sikeres márka designereivel összefogva dolgozni. Tekintsük át, eddig mi sült ki az ilyen kooperációkból:

9, Gwen Stefani már jóval L.A.M.B. nevű kollekciója 2004-es megjelenése előtt is saját maga készítette színpadon viselt, eklektikus ruháit. A hollywoodi színésznők körében nagy sikert aratott első darabok után egy évvel jelent meg a Harajuku Lovers névre keresztelt, kiegészítőkkel és fehérneművel teljessé tett kollekció, ami sokkal hétköznapibb áraival szélesebb rétegeket céloz meg. Gwen – stílusától eltekintve – főként azért egyedülálló a sztár-tervezők közt, mert valóban saját kezével kreálja és tervezi a ruhákat.

8, Kate Moss a Topshop számára tervezett, exkluzív kollekciója bemutatóján nagy felbolydulást okozott, mikor a kirakatba kiállva saját maga mutatott be egy vadító vörös ruhát. A táskákat, cipőt és más kiegészítőket is kínáló kollekciót a kritikusok vadul támadták, mivel szerintük egy Kate alkatával rendelkező modellen kívül a ruhák senkinek nem állnak jól. Ennek ellenére munkáit 2007 őszétől ismét a Topshop polcain láthatjuk, ám Kate ezúttal csak fehérneműket tervezett.

7, A színésznő és divatikon Sarah Jessica Parker sosem unalmas öltözékeiről volt híres, a BITTEN kollekcióval pedig azt üzeni rajongóinak, hogy extravagáns kosztümben ugyanolyan jól érzi magát, mint lezser göncökben. Ruhái ékesen példázzák, hogy némi erőfeszítéssel és gyakorlással a sztárok is tudnak valóban hordható, megfizethető, a vásárlók igényeit szem előtt tartó darabokat megtervezni.

6, A divatikonként számon tartott, „hajléktalan” trendet elindító Mary-Kate és Ashley Olsen saját couture márkát hoztak létre, melynek a The Row nevet adták. Legutóbbi kollekciójuk, a 2007-es őszi Elizabeth & James főleg sportos női ruhadarabokból áll. Pletykák szerint az ikrek a márka elindításával próbálják kompenzálni azt a baklövésüket, hogy a Wal-Mart számára is terveztek egy kollekciót, mert szeretnék elérni, hogy a divatvilág komolyan vegye őket.

Olvass tovább »Sarah Jessica Parker-t valami megcsípte

Frissítve: 2008. febr. 1., 18:35 | Megtekintve: 3249

Megmutatta végre valódi önmagát Sarah Jessica, levetette extravagáns ruháit és egy kényelmes pólóba bújt a világ szeme láttára.

A Szex és New York-ban játszott karaktere miatt Sarah Jessica Parker az extravagáns, trendteremtő ruhaköltemények szerelmeseként híresült el. A BITTEN elnevezésű új kollekcióval most egy merőben más arcát mutatja meg. A kényelmes, változatos, hordható és hétköznapi darabokat még az is szívesen veszi majd fel, akit nem vonz a hóbortos színösszeállítások és különc szabásvonalak kavalkádja.

Carrie stílusa

Bizonyítékot szolgáltatva arra, hogy a kollekció célközönségét a valódi világban élő nők és lányok adják, nincs egyetlen darab sem, amiért többet kéne kifizetnünk 20 dollárnál, és ez igazi kuriózum abban a világban, ahol egy-egy cipő árát már az is többszörösére emeli, ha valamelyik híresség nevét írták a dobozára. A BITTEN elnevezés (megcsípve, megharapva) arra az angol szólásmondásra utal, amit a színészvilággal való első találkozásukkor a szakmába teljesen beleszerető kezdőkre használnak, és tükörfordításban úgy hangzik: „megcsípte a színjátszás bogara”.

A BITTEN kollekció

Sarah Jessica Parker szorosan együttműködött a cég tervezőivel, hiszen ez lesz az – eddig kizárólag férfiruházatot forgalmazó – amerikai Steve & Barry’s legelső kirándulása a női kollekciók földjén. A legkisebb XS-es felsőtől az XXL-ig minden megtalálható benne, de a nadrágok, cipők és egyebek is széles skálán mozognak, ami a méretet illeti. Sajnálatos módon a kollekciót csakis Steve & Barry’s butikokban vásárolhatjuk meg az Egyesült Államokban, megrendelésre egyelőre nincs lehetőség, bár az ígéretek szerint a cég hamarosan a nemzetközi közönség számára is elérhetővé teszi a BITTEN-t.

BITTEN video:

====