H&M trendtipp blog

Farmert mindenkinek!

Frissítve: 2008. ápr. 24., 14:04 | Megtekintve: 12362

2008-ban már minden testalkathoz és ízlésvilághoz találhatunk egy tökéletesen passzoló színű, stílusú és szabású farmert.

Skinny

Kinek ajánlott? A test vonalait tökéletesen követő, szűk skinny kifejezetten a magas, nyúlánk testalkatra lett kitalálva.

Mivel trendi? Rikító színű magassarkúval és mellénnyel kiegészítve buliba, egy egyszerű, lapos talpú cipővel pedig akár munkába is viselheted.

Ezek a Cheap Monday és Baby Phat skinny farmerek a legújabb darabok közt találhatók meg a piactéren.

Bő szárú vagy trapéz

Kinek ajánlott? Mivel a térd felett szűkülő szabás optikailag megnyújtja a lábakat, ezért főleg a nőies idomokkal rendelkező lányokon mutat jól.

Mivel trendi? Magas talpú cipőkkel, fodros blúzzal vagy bármilyen retro mintás darabbal.

Illusztrációként választottunk egy-egy trapéz farmert a Mango és a Promod tavaszi-nyári kollekciójából.

Egyenes szárú

Kinek ajánlott? A klasszikus, régóta ismert és szeretett, egyenes szabású farmer bármilyen testalkathoz tökéletesen illik.

Mivel trendi? Az élénk színű farmer az idei év slágere, de a klasszikus kék bármilyen nőies felsővel és sötét topánnal tökéletes.

A képen egy szürke Baby Phat és egy klasszikus S.Oliver darab látható.

Rövid farmer

Kinek ajánlott? A szuper szűk farmer sort inkább a magas lányoknak ajánlott, de egy térd felett levágott farmert magasított sarkú szandállal akár alacsonyabbak is bátran viselhetnek.

Mivel trendi? Egy finom mintás blúzzal komolyabbá teheted megjelenésedet, a feminin hatás érdekében pedig viselj hozzá csinos szandált vagy magassarkút.

Képünkön a Mango női bermudája látható, mellette pedig egy extra rövid farmer sort a H&M-től.

Ajánljuk még:
h3. Farmerek a piactéren



Idén is hódít a ballonkabát

Frissítve: 2008. ápr. 18., 15:51 | Megtekintve: 24497

Minden oldalról körbejártuk az aktuális divat egyik legnagyobb slágerét, a ballonkabátot.

Praktikus és időtálló katonai esőkabátként kezdte, majd Humphrey Bogart és a Casablanca hatására státusszimbólummá vált. Hódítása máig sem ért véget, az utóbbi években a divatvilág időről-időre újrateremti, a modern igényekhez szabja. Ma már férfiak és nők egyaránt bátran viselhetik, a klasszikus hosszú, bézs-szürke változat mellett pedig számtalan új típus között válogathatunk.

A klasszikus szabás és szín kombinációja egy örök kedvenc, és a ballonkabát ilyen formában már rég elmaradhatatlan eleme az esős tavaszi napok öltözékének. A 2008-as H&M kollekciókban ugyanúgy megtalálható, mint a Promod kínálatában, vagy a Burberry üzletek polcain.

Ha szeretnél eltérni a régi, jellegzetes szabástól, akkor talán egy rövid, nőies modellt fogsz választani. Viselőjének a derékon meghúzott öv hangsúlyozottan nőies formát ad, akár egy törtfehér Esprit, szürke H&M vagy barna Guess darabról legyen is szó.

Bár a ballonvászon tökéletesen kizárja az esőt és hatásosan véd a hidegtől, de a divat kedvéért talán kipróbálnál más anyagból készült darabokat is. Marc Jacobs fényes, piros műbőrből, a Mexx pedig 100% poliészterből készített nőiesen modern ballonkabátot. Michael Kors mindig a luxus felé tör, így – merészen egyedülálló módon – selyemből varrta meg saját verzióját.

Természetesen a ’70-es évek divatjára épülő kollekciók világában élénk színek nélkül egyetlen régi klasszikus sem úszhatja meg. A Mango a vörös, kétsoros gombolású kabátokat kedveli, a Donna Karan NY-nál a pinkre esküsznek, a Burberry pedig a citromsárgát találja a legalkalmasabbnak arra, hogy még egy egyszerű ballonkabátban is kitűnj a tömegből. Bármilyen színű vagy anyagú ballonkabátot válassz is végül, idén kiemelten fontosak a feminin vonások, az aprólékosan kidolgozott részletek és a tökéletes összhatás.

Ajánljuk még:
h3. Tavaszi kabátok a piactéren