DKNY Jeans blog

Idén is hódít a ballonkabát

Frissítve: 2008. ápr. 18., 15:51 | Megtekintve: 24497

Minden oldalról körbejártuk az aktuális divat egyik legnagyobb slágerét, a ballonkabátot.

Praktikus és időtálló katonai esőkabátként kezdte, majd Humphrey Bogart és a Casablanca hatására státusszimbólummá vált. Hódítása máig sem ért véget, az utóbbi években a divatvilág időről-időre újrateremti, a modern igényekhez szabja. Ma már férfiak és nők egyaránt bátran viselhetik, a klasszikus hosszú, bézs-szürke változat mellett pedig számtalan új típus között válogathatunk.

A klasszikus szabás és szín kombinációja egy örök kedvenc, és a ballonkabát ilyen formában már rég elmaradhatatlan eleme az esős tavaszi napok öltözékének. A 2008-as H&M kollekciókban ugyanúgy megtalálható, mint a Promod kínálatában, vagy a Burberry üzletek polcain.

Ha szeretnél eltérni a régi, jellegzetes szabástól, akkor talán egy rövid, nőies modellt fogsz választani. Viselőjének a derékon meghúzott öv hangsúlyozottan nőies formát ad, akár egy törtfehér Esprit, szürke H&M vagy barna Guess darabról legyen is szó.

Bár a ballonvászon tökéletesen kizárja az esőt és hatásosan véd a hidegtől, de a divat kedvéért talán kipróbálnál más anyagból készült darabokat is. Marc Jacobs fényes, piros műbőrből, a Mexx pedig 100% poliészterből készített nőiesen modern ballonkabátot. Michael Kors mindig a luxus felé tör, így – merészen egyedülálló módon – selyemből varrta meg saját verzióját.

Természetesen a ’70-es évek divatjára épülő kollekciók világában élénk színek nélkül egyetlen régi klasszikus sem úszhatja meg. A Mango a vörös, kétsoros gombolású kabátokat kedveli, a Donna Karan NY-nál a pinkre esküsznek, a Burberry pedig a citromsárgát találja a legalkalmasabbnak arra, hogy még egy egyszerű ballonkabátban is kitűnj a tömegből. Bármilyen színű vagy anyagú ballonkabátot válassz is végül, idén kiemelten fontosak a feminin vonások, az aprólékosan kidolgozott részletek és a tökéletes összhatás.

Ajánljuk még:
h3. Tavaszi kabátok a piactéren



Szuperhősök divattervezője

Frissítve: 2008. márc. 14., 12:41 | Megtekintve: 3327

Paul Pope képregényrajzoló eddig csak papíron öltöztetett fel másokat, de a DKNY Jeans most valódi ruhakollekciót hozott létre tervei alapján.

A képregények világának egyik legelismertebb művésze, Paul Pope eddig csupán szuperhősök ruháinak megalkotásáért vállalt felelősséget, nemrég azonban a DKNY Jeans felkérte, hogy tervezzen számukra egy nagyon is valóságos, terepmintás kollekciót. 2006-ban Andy Nipon igazgató feltette a kérdést, vajon a többszörösen díjazott képregényrajzoló képes-e előállni újfajta, természetben előforduló mintákkal – az igenlő válaszból pedig mostanra megszületett az egyszerűen 2089 névre keresztelt kollekció.

„A DKNY olyan természetes terepmintákat szeretett volna látni, amik érdekesek, újszerűek és jóval túlmutatnak a jól ismert erdőt vagy avart utánzó foltokon. Engem vonzanak a lepkék és molyok szárnyai, ezért elővettem a rovarszárny gyűjteményemet, és rájöttem, hogy ez lesz az új kollekció központi eleme” – mesélte a Wall Street Journal kamerája előtt Pope, aki hivatásának megfelelően különös egyéniség.

A Batman: Year 100 képregény sorozatért több díjat is bezsebelő művész hatalmas névnek számít a rajzolók világában, mégsem számított rá, hogy egy neves divatház fogja megkeresni – bár a filmvilág többször elismerte tehetségét a képzeletbeli univerzumok megalkotása terén. Eddigi egyetlen találkozása a divattal az volt, mikor részt vett a Los Angeles-i Diesel üzletek dekorációjának megtervezésében.
„Az unokaöcsém azt hiszi, én is szuperhős vagyok, mert mindig ugyanazokat a ruhákat viselem” – vallotta be Pope. A 2008 folyamán megjelenő, Donna Karan 2089 kollekcióban főként nadrágok, pulóverek és pólók kapnak majd helyet.

Ajánljuk még:
h3. Grafikával díszített darabok