Armani, a divat forradalmára

Frissítve: 2007. okt. 27., 11:08 | Megtekintve: 3836

"A stílus lényege az, hogy bonyolult üzenetet közöljünk egyszerű módon." Ez a mottója a divatvilág örök ikonjának, akit a Forbes magazin minden idők legsikeresebb olasz divattervezőjének kiáltott ki, vagyonát pedig jelenleg 4.1 milliárd dollárra becsülik.


Ő nem más, mint a legendás Giorgio Armani.

Eseményekben bővelkedő fiatalságát Piacenzában töltötte, Mussolini diktátorsága és a forradalmi hangulat gyermekeként. Orvosi tanulmányait a fotózás kedvéért félbehagyta, majd miután kötelező sorkatonai szolgálatát letöltötte, mégis inkább a kirakatrendezői pálya felé fordult. 1961-ben bedolgozta magát a híres Nino Cerruti divatház kegyeibe tervezőként, és az itt töltött közel 9 évnyi gyakorlat végén döntött úgy, hogy szabadúszóként követi tovább álmait. 1974-ben alapította meg saját márkáját, amit pedig ezután elért, az mára a divattörténelem egyik legismertebb sikertörténetévé vált.

“Az egyetlen különbség stílus és divat közt a minőség” – mondta Armani, és hihetünk neki, hiszen ő az egyszerű elegancia megszállottja, a letisztult vonalak, hordhatóság, harmonikus színek, a visszafogott és kifinomult szépség úttörője. Neki köszönhető a férfiviselet újkori forradalma, ő teremtett elsőként olyan univerzumot a divatnak, melyben nem csak a hölgyek érezhetik otthon magukat. Ezen eredményeit a szakma számtalan életmű díjjal jutalmazta, a világ többi része pedig azzal fejezi ki elismerését, hogy az egyre bővülő kínálat legújabb darabjai is rendre elfogynak a boltok polcairól.

Armani sikere töretlen, férfi és női ruhák mellett az évek során többek közt gyermekruházatot, fiataloknak szóló darabokat, farmer kollekciót, otthoni kiegészítőket és kozmetikumokat is piacra dobott. Egyik legnagyobb büszkesége, hogy sosem próbál magamutogató reklámokkal bekerülni a köztudatba vagy az aktuális trendekhez igazodni, mégis vásárlók hada ragaszkodik alkotásaihoz a divatvilág bőséges túlkínálatában.

A mindig új ötletekkel, kollekciókkal és meglepetésekkel szolgáló Giorgio Armani nem gondolkodik visszavonuláson. Hiába múlt el 72 éves, továbbra is szenvedélyének, a tervezésnek él – ha a divatvilág szerencsés, még nagyon-nagyon sokáig.



Kapcsolódó márkák: Giorgio Armani


Ajánljuk még

Moonwalkers – Giorgo Armani izgalmas kollekciója

Armani csokitojásai a divatos Húsvét jegyében

Katie Holmes és Armani 2010-ig együtt

Victoria Beckham átvette férje szerepét

Rettegő divattervezők a monitor előtt

Hordható designer hotelek - 1.

Nálunk lesz Európa első divattervezői negyede?

Kik állnak sorba a világhírért?

La donna mobile...