Hordható designer hotelek - 1.

Frissítve: 2009. jún. 12., 14:17 | Megtekintve: 1770

Mi történik, ha egy divattervező szállodát nyit? Az ember ugyanolyan jól mutat benne, mint egy drága ruhakölteményben. Most megmutatjuk a 3 leghíresebb designer hotelt cikksorozatunk első részében.


Egyre több neves divattervező vállalkozik olyan projectre, ami nagyságrendekkel nehezebb, mint egyetlen darabot megalkotni – ruhák helyett komplett szállodák berendezését és designját állítják össze.

A tervezők szállodái minden aprólékosan kidolgozott részletükben, padlótól plafonig a képviselt divatház életérzését, stílusát és hangulatát tükrözik. Todd Oldham stylist szerint a divattervezők által megálmodott hotelek lényege, hogy “ők olyan kialakítású szobákat terveznek, amiben a vendégek jól mutatnak, nem pedig olyat, amit az emberi jelenlét megzavar”.

Palazzo Versace – Donatella Versace

Donatella Versace az ausztrál Aranyparton nyitotta meg saját luxusszállodáját 2000-ben. A Palazzo Versace 205 lakosztállyal, díjnyertes konyhával és lenyűgöző, eklektikus designnal várja a vendégeket. Ráadásul 2010-ben tervezik átadni a Dubai tengerparton épülő, második Palazzo Versace-t, ami a szinte túlzásban hajló luxus környezet mellett egy privát, speciálisan hűtött strandot is kínál a forróságot nem bíró vendégeknek. Ha elkészül, ez lesz a világ legelső hűvös strandja, ahol a homokba ágyazott csövekkel csökkentik elfogadhatóra a hőmérsékletet.

Pineapple House – Ralph Lauren

A jamaikai Round Hill Hotel részét képező Pineapple House nevű, 36 szobás komplexumot Ralph Lauren 2007-ben teljes egészében újraalkotta. A közvetlenül a tenger mellett levő, Ralph Lauren lakberendezési kollekcióból származó bútorokkal és textilekkel berendezett luxus szállodáról ma már senki nem mondaná meg, hogy azelőtt kókuszültetvény volt a helyén. Persze Laurennek nem lehetett nehéz dolga rátalálni a különleges helyszínre, hiszen két saját luxusvillája is van a Round Hotel Hill területén.

Armani Hotels & Resorts – Giorgio Armani

Az Armani Hotels & Resorts, a “szépséget és eleganciát megtestesítő, a lehető legmagasabb szintű szolgáltatásokat, egyedi designt és páratlan luxust kínáló” láncolat a világ legnyüzsgőbb fővárosaiban lesz jelen. Dubaiban nyit meg az első, ahol az európai kontinens legmagasabb épülete, a 120 emeletes (idén szeptemberben átadásra kerülő) Burj Dubai torony nyújt majd otthont a 160 szobás Armani luxushotelnek. A 2009 végén nyíló Armani Hotel Milano szintén majdnem elkészült, New York-ban és London-ban pedig hamarosan kezdik az építkezést.



Ajánljuk még

Hordható designer hotelek - 2.