Divatszimbólum: A miniszoknya

Frissítve: 2008. márc. 20., 01:04 | Megtekintve: 10141

Közfelháborodás és divat terén is új magasságokat ért el az 1960-as évek legszexisebb ruhadarabja, a példátlanul sikeres karriert befutó miniszoknya.


A vad irányzatairól és folyamatosan megszületőben levő divatjáról híres ’60-as években nagy hatást tett a közvéleményre az addig ismert legapróbb ruhadarab felbukkanása. A miniszoknya megalkotójaként ismert Mary Quant talán nem elsőként varrta meg a mindent felfedő szoknyácskát, de az ő kreatív tehetségének köszönhető máig is töretlen sikere. 1963-ban a maihoz képest valamivel hosszabb, 1966-ban viszont már valódi miniszoknyák bukkantak fel kollekcióiban. Bazaar nevű butikja a miniszoknya megjelenésekor Anglia divatéletének és trendjeinek meghatározó helyszíne volt, így az ott kapható darabok azonnal a figyelem középpontjába kerültek. A mini után a londoni divattervező egy másik újdonságot is sikerre vitt, mikor piacra dobta a kifejezetten miniszoknyához passzoló, mintákkal díszített harisnyát.

Eleinte a kor konzervatív ízlése persze nehezen fogadta el a combokat tökéletesen felfedő szoknyát, hiába robbant bombaként az akkortájt épp jogaikért és szabadságukért aktívan lázadó nők körében. Nemzetközi népszerűséget is csak akkor vívott ki magának, mikor olyan hírességek kezdték hordani, mint az akkori divatvilág és Mary Quant elsőszámú szupermodellje Twiggy, vagy a népszerű angol színésznő és modell Jean Shrimpton.

Végül a miniszoknya mégis kiállta az idők próbáját. Bár az 1970-es években népszerűsége valamivel csökkent, az utóbbi évtizedekben ismét sikeresen visszaszivárgott a divatba, és viselése már közel sem okoz annyi felháborodást, mint a viharos kezdetekkor.

Ajánljuk még:
h3. Miniszoknyák a piactéren



Ajánljuk még

Divatszimbólum: Chanel 2.55 táska

Az öngyilkos divattervező fantasy kollekciója

A világ legfiatalabb divattervezője

Designer pelenka divatdiktátor babáknak

Hordható designer hotelek - 1.

Húsvéti csokiruha - bizarr, ehető divat

Divatszimbólum: Ray Ban napszemüveg

Kutyadivat, bonbon táskák, Rihanna

Divatnevek pontosan és szépen


Kommentek

szösziii [: – 2009. nov. 24., 22:04

sztem kellene a divatról irni. nem arról h kik alkották. őszintéén arra senki se kiváncsi. mindenki a divatra kiváncsi :D[: köszi