A divatblogger is írónak számít?

Frissítve: 2010. márc. 10., 08:03 | Megtekintve: 2259

A kérdést divatmagazinok szerkesztőinek tette fel a Swide riportere a Divathéten. A válaszok meglepőek, de sokat elárulnak a nyomtatott sajtó és a blogok közös jövőjéről. Ha divatblogger vagy, feltétlen várjuk a véleményedet!


A new yorki Divathét remek alkalom volt a kérdés felvetésére, hiszen mindkét érintett oldal képviseltette magát. Vajon a divatblogok és a nyomtatott divatmagazinok szerkesztői ugyanannyit érnek? A szakma fontos képviselői válaszolnak erre a Swide videójában.

Mivel a Swide maga is egy online médium, a kérdés már önmagában provokatívnak hatott. De nézzük, hogyan vélekednek (és adnak kitérő válaszokat) a nyomtatott újságok írói:

A bloggerek is divatszerkesztőknek számítanak? A blog vagy a nyomtatott magazin a divat jövője?

Hilary Alexander, The Daily Telegraph

“Szerintem mindig szükség lesz a magazinokra, a digitális világ túl megfoghatatlan. Ez sokkal személyesebb. Olyan, mintha a részed lenne."

Kate Lanphear, stílusigazgató az amerikai Elle-nél

“Imádom a blogokat, blogolni fantasztikus dolog. Szerintem az internet és a valódi magazinok közt valamiféle testvéri kapcsolat van, de másként működnek."

Zanna Roberts, fő divatszerkesztő az amerikai Marie Claire-nél

“Manapság mindenki szerkesztő, még a bloggerek is, mindenki újságírónak mondja magát. Ennek is megvan a helye, de hogy milyen fontosságot kapnak a blogok, azt minden divatház maga dönti el."

Franca Sozzani, főszerkesztő a Vogue Italia-nál

“Szeretem a kezembe fogni az újságot, lapozgatni benne és érezni az illatát, mert az fantasztikus érzés. De szerintem ez a két oldal erősítheti egymást."

Nina Garcia, divatigazgató az amerikai Marie Claire-nél

“Nincs ellenemre ez a nagy blog-őrület, gyorsabb kommunikációt tesz lehetővé, így több és gyorsabban jut el hozzánk. Sokkal inkább az egyedi stílusról szól, mintsem a trendek követéséről. A magazinoknak is sokkal inspirálóbbnak kellene lenniük ahelyett, hogy csak bemutatják a trendeket."

Mi azt gondoljuk, a webes és a nyomtatott sajtó közt valóban rokoni viszony áll fent, de az internetnek olyan előnyei vannak, amikkel a papír alapú magazinok nem tudnak lépést tartani.

Ráadásul az interneten fellelhető (és a Vanity válogatásaiban időről-időre szereplő) rengeteg remek, hobbiból fenntartott divatblog érdemeit akkor sem vitathatná el senki, ha a legnevesebb divatlapokkal kéne összehasonlítani őket. Mi úgy gondoljuk, a bloggerek igenis írónak, divatszerkesztőnek, profinak számítanak.

És te mit gondolsz? A divatbloggerek minek számítanak?



Ajánljuk még


Kommentek

LatonyaLOTT24 – 2010. ápr. 22., 05:54

Don't you understand that it's high time to receive the mortgage loans, which can realize your dreams.


Bertahttp://bertablogol.blogspot.com– 2010. márc. 22., 21:24

Nekem is van blogom, de úgy érzem magazinok nélkül eggyel kevesebb dologról tudna egy blogos írni. Mert hát egyrést néhanapján mutatunk magazinból divatanyagokat, másrészt a szerkesztők street style fotóit, harmadrészt sok inspirációt lehet nyerni egy-egy témához. Persze nem feltétlen a magyar divat újságokra gondolok. :P


Mátéfi Carmen – 2010. márc. 10., 19:04

izgalmasabb,közvetlenebb,emberközpontúbb...visszacsatolást kapsz az olvasótól, azt nézed meg ami téged érdekel míg a magazinban rád tukmálnak egy csomó vackot is...hajrá blogok! de azért járjanak kéz a kézben, mindkettöre szükség van...(miből csinálnék klassz montázsokat?! ;))


Dori – 2010. márc. 10., 18:17

sokszor jobb eredetibb és érdekesebb posztok vannak a blogokban...nem veszek divatujsagot egyet se már régóta...éljenek a blogok!! :-)


Lizzie – 2010. márc. 10., 12:57

Az emberek fele ma mobilon netezik és ez az arány csak nőni fog. Hacsak nem akar valaki nagy méretű papírképeket nézegetni (ahogy Festy írta) akkor a cikkek olvasására egy blog sokkal jobb hely, nem kell külön megvenni, magaddal vinni, tárolni egy újságot, az egész ott van a mobilon bármikor. És nem csak havonta egyszer jön ki új szám...


Festy in stylehttp://festyinstyle.blogspot.com/– 2010. márc. 10., 12:15

Szerintem a divatblogoké a jövő, mert naprakészen közli az információkat és az olvasó hozzá tudja fűzni a véleményét a cikkekhez. Viszont én még mindig szeretek nyomatott magazinokat a kezembe fogni, mert nekem a divat fotók jobban átjönnek papíron.

xoxo
Festy


krista – 2010. márc. 10., 12:02

én divat blogokat többet olvasok, mint nyomtatott magazint! sőt, azt már nem vettem ezer éve. max a fodrásznál nézek bele. szterintem az internet a jövő, semmivel sem rosszabb mint a magazinok


pitypangocska – 2010. márc. 10., 11:21

bloggolni más mint papírujságba írni. ég és föld