Victoria's Secret érdekesség blog

5 tény, amit eddig nem tudtál a Victoria’s Secret-ről

Frissítve: 2008. jan. 17., 10:05 | Megtekintve: 3071

Milyen titkokat rejt a hely, ahol a legintimebb ruhadarabokat bárki szégyenkezés nélkül szerezheti be?

1. Alapítója a Golden Gate hídról ugrott a halálba.

1977-ben Roy Raymond megnyitotta az első Victoria’s Secret üzletet, mert elege lett a fehérnemű vásárlással járó szégyenkezésből. 1982-ben a Limited Brands nevű cég megvette tőle a már sikeres márkát. Raymond ezek után csődbe ment, míg a Limited felvirágoztatta egykori üzletét. Mikor utoljára élve látták, Raymond a Golden Gate felé sétált, holttestét később a közelben mosta partra a víz.

2. A márka neve Viktória királynőre utal.

Az első üzletek a viktoriánus kori budoárok mintájára lettek berendezve, de azt nem tudni, miért éppen a 19. századi Anglia híres uralkodóját választotta Raymond a névadásnál. Annyi biztos, hogy a királynő és Albert herceg összesen kilenc gyermekkel büszkélkedhettek, de Viktória intim titkaira nem derült fény.

3. Rendre elutasítják a modellkedési lehetőségért sorban álló hírességeket.

Ed Razek marketing igazgató szerint rengeteg női sztár szeretne tiszteletbeli „Viktória Angyalaként” végigvonulni a kifutón vagy egy kampányban, ám a cég nem kér ezekből az önkéntes modellekből. Az Angyalok külsejét nagyon szigorú előírások határozzák meg, nem is beszélve az intenzív képzésről, amelynek során a média és a valódi sztárrá válás működését tanítják meg modelljeiknek.

4. Viktória Angyalait a nők, és nem a férfiak ízlése alapján választják

A cégvezetőség nagyrészt nőkből áll, akárcsak a Victoria’s Secret divatbemutatók nézőinek kétharmad része, ráadásul vásárlóik 98 százalékát is nők teszik ki. Modelljei kizárólag olyan hírességek lehetnek, akiket a nők nem találnak antipatikusnak (pl. Tyra Banks, Heidi Klum, Adriana Lima, Rebecca Romijn, Gisele Bündchen), mert botrányoktól és allűröktől mentes életet élő, szépségükkel nem felvágó személyiségek.

5. Minden évben panaszok ezreit nyújtják be műsoraik miatt.

Bár a Victoria’s Secret divatbemutatók nézettsége mindig rekordokat dönget, konzervatív szervezetek évente rengeteg panaszt nyújtanak be az FCC-hez, ami az Egyesült Államok hírközlési főfelügyeleteként működik. Bármilyen késő este adják is le a bemutatót, mindegyik műsor után érkezik bejelentés a felügyelethez, miszerint az adás közerkölcsöt sértett.

Ajánljuk még:
h3. Fehérnemű kollekciók a piactéren