Seafolly Australia trendtipp blog

Fürdőruhadivat 2008

Frissítve: 2008. jún. 5., 19:41 | Megtekintve: 9969

Idén nyáron olyan újdonságokat hoz a fürdőruha divat, amikről tavaly még nem is álmodtunk.

2008 nyarán egy régi, az utóbbi időkben már divatjamúltnak számító fazon, az egyrészes fürdőruha tér vissza a strandokra – remek választás lehet ez a klasszikus Seafolly darab. Aki szeretne divatos maradni, de túlságosan kényelmetlennek találja az egyrészest, az választhat akár egy fürdőbugyi széléig leérő, egész hasat takaró tankinit is, mint a csíkos DKNY fürdőfelső. A konzervatív fazon persze nem kíván visszafogottságot, az egyedi megoldások kavalkádja (mint a fehér, pánt nélküli Juicy Couture modell esetében) izgalmassá teszi a kicsit többet takaró fürdőruhákat is.

A fazon terén idén a másik nagy sláger a minél különlegesebb, de még viselhető formák kialakítása. Legyen akár extravagáns, mint a fekete Oye Swimwear egyrészes, vagy kedvesen nőies, mint a pánt nélküli, masnira emlékeztető Shay Todd bikini, a lényeg a szokatlan megoldások alkalmazása. Kétségtelenül a legnagyobb sikert idén az egyik vagy mindkét oldalon kivágott, fél vállon átvetett darabok aratják, mint például ez a fehér Victoria’s Secret.

A retro és az etno a fürdőruhadivat világát is meghódította magának, így az élénk neonszínek, nagy pöttyök, óriási minták, geometriai alakzatok mellett a népi motívumok is helyet kapnak a 2008-as új kollekcióiban. A túlméretezett polka pöttyök jól mutatnak a Juicy Couture régi időket megidéző bikini együttesén, a csíkos Venus egyrészes pedig a retro és az etno közötti határvonalat próbálja megtalálni. A prímet a harmadik, szintén Venus egyrészes viszi, ami nem csak az idei év slágerfazonjával, de a legtrendibbnek számító retro mintával is büszkélkedhet.

Nem tudni, hogy a mykini indította el, vagy a kollekció megjelenése csak válasz volt a már kialakult igényekre, de az eklektikus darabok, a színben elütő minták és összeállítások egyik pillanatról a másikra a 2008-as strandidőszak fontos részévé váltak. Ed Hardy egyetlen, különleges szabású darabon belül mutatja meg a színek diszharmóniáját, a Tyler Rose és az Ellipse pedig a bikinifelső és alsó között teremt ellentéteket, nemcsak a színek, de a mintázatok terén is.

Ajánljuk még:
h3. Fürdőruhák a piactéren