Puma divatmárka + divattervező blog

Bob Marley lánya ruhát tervez

Frissítve: 2011. febr. 5., 06:00 | Megtekintve: 2538

A sportlifestyle márka, a PUMA bejelentette, hogy Cedella Marley designer, a jamaicai reggae ikon lánya fogja tervezni a jamaicai atlétikacsapat verseny- és díjátadón viselendő szerelését a 2012-es londoni olimpiai játékokra.

A dizájnt az egész női és férfi olimpiai csapat fogja viselni, a háromszoros olimpiai aranyérmessel, a leggyorsabb férfivel és egyben a PUMA atlétájával, Usain ‘Villám’ Bolttal együtt. A PUMA partneri kapcsolata Marleyval, a jamaicai dinasztia legidősebb lányával megerősíti a márka régi keletű kapcsolatát a karibi nemzettel, annak gazdag kulturális örökségével, globális zenei ismertségével és páratlan odaadásával az atlétika iránt.

Bob Marley lánya, Cedella Marley

Olvass tovább »



Couture még a sportpályán is

Frissítve: 2008. márc. 7., 22:35 | Megtekintve: 2332

Idén ősszel a divat és sportruházat házasságának lehetünk tanúi, mikor a Puma és Hussein Chayalan egyesíti erőiket az elkövetkező évekre.

A Cipruson felnőtt, manapság pedig a londoni divatéletet gazdagító Hussein Chalayan nagy fába vágta fejszéjét, mikor beleült a világhírű Puma sportruházati cég kreatív igazgatójának székébe. Bár a divattervező a világon elsőként vág neki egy ekkora feladatnak, Jochen Zeitz igazgató teljesen biztos abban, hogy jó döntést hoztak. 2008 őszén jön ki az első ruházati kollekció, melyet Chayalan irányítása alatt készítenek el, de a cipők és kiegészítők is az ő hatáskörébe tartoznak majd.

„Hussein már bebizonyította, hogy valódi divat-fenomén. Új megoldásokat, másfajta, merész nézőpontot jelent majd a Puma arculata számára az ő jelenléte kreatív igazgatóként” nyilatkozta a sajtótájékoztatón Zeitz, ahol bejelentette a két cég összeolvadását. „A Hussein Chayalan márka segítségével remélhetőleg a Puma a világ elsőszámú sportcikkekkel foglalkozó cégévé válik.”

Európában a sportmárkák közül egyedül az Adidas előzi meg a Pumát, tavalyi bevételeik pedig így is 2.2 százalékos növekedést mutattak. 10 évvel ezelőtt, egy Jil Sander által tervezett kollekcióval a Puma vált az első sportruházati márkává, ami összedolgozott egy divattervezővel, azóta pedig olyan nagy nevek is megfordultak náluk, mint Alexander McQueen, Philippe Starck vagy Neil Barrett. Az ígéretes filmrendezőként és művészként is ismert Hussein Chayalan eddig kétszer nyerte el az Év brit tervezője díjat úttörő munkájáért, és ő a világon az első képzett divattervező, akit felkértek egy kizárólag sportruházattal foglalkozó vállalat kreatív igazgatójának.

Ajánljuk még:
h3. Sportos darabok a piactéren