Pandora hónapköve blog

Augusztus ékköve: Peridot, Kleopátra kedvence

Frissítve: 2012. aug. 6., 06:49 | Megtekintve: 3844

A Peridot a smaragd testvére, a féltékenység és az irigység elűzője. Szeretetet, barátságot és boldogságot ad, közben csillapítja a zöld színnel azonosított negatív tulajdonságokat.

Kleopátra kedvenc ékköve sikert, szerencsét és békét nyújt viselőjének. A leggyakrabban a frissen nyírt fűre emlékeztető színe enyhülést hoz a hőségben, és tökéletes kiegészítője bármelyik lenge nyári öltözetnek, így nem csoda, hogy az egyik legmelegebb hónap képviselője.

Olvass tovább »Július a bátorság hava az ékszereknél: Karneol

Frissítve: 2012. júl. 3., 08:16 | Megtekintve: 3781

Július izzó napszínű ékköve, a karneol fénylett már az egyiptomi fáraók ékszerein, érdemes viselnünk, ha erőre és bátorságra van szükségünk, vagy ha prezentációra, vizsgára készülünk.

Neve a latin „Corneolus”, a Magyarországon is termő, piros gyümölcsöt hozó somcserje nevéből származik. Élénk narancssárgától egészen a rozsda- és barnásvörösig bármilyen árnyalatban előfordul.

Olvass tovább »


Június: Az igazi nő jelképe, a Holdkő

Frissítve: 2012. jún. 4., 13:33 | Megtekintve: 4385

Június kövét, a holdkövet a hindu legendák szerint a holdfény sugarai hozták létre. Úgy hitték, teliholdkor szájba véve láthatóvá válik a jövő.

A holdkő a legkeresettebb és legismertebb ásványok közé tartozik. Nevét a felhőkön átszökő holdfényhez hasonló, félig áttetsző fehér színéről és selymes fényéről kapta, de számos színárnyalatban létezik.

Olvass tovább »