Szuperhősök divattervezője

Frissítve: 2008. márc. 14., 12:41 | Megtekintve: 3327

Paul Pope képregényrajzoló eddig csak papíron öltöztetett fel másokat, de a DKNY Jeans most valódi ruhakollekciót hozott létre tervei alapján.


A képregények világának egyik legelismertebb művésze, Paul Pope eddig csupán szuperhősök ruháinak megalkotásáért vállalt felelősséget, nemrég azonban a DKNY Jeans felkérte, hogy tervezzen számukra egy nagyon is valóságos, terepmintás kollekciót. 2006-ban Andy Nipon igazgató feltette a kérdést, vajon a többszörösen díjazott képregényrajzoló képes-e előállni újfajta, természetben előforduló mintákkal – az igenlő válaszból pedig mostanra megszületett az egyszerűen 2089 névre keresztelt kollekció.

„A DKNY olyan természetes terepmintákat szeretett volna látni, amik érdekesek, újszerűek és jóval túlmutatnak a jól ismert erdőt vagy avart utánzó foltokon. Engem vonzanak a lepkék és molyok szárnyai, ezért elővettem a rovarszárny gyűjteményemet, és rájöttem, hogy ez lesz az új kollekció központi eleme” – mesélte a Wall Street Journal kamerája előtt Pope, aki hivatásának megfelelően különös egyéniség.

A Batman: Year 100 képregény sorozatért több díjat is bezsebelő művész hatalmas névnek számít a rajzolók világában, mégsem számított rá, hogy egy neves divatház fogja megkeresni – bár a filmvilág többször elismerte tehetségét a képzeletbeli univerzumok megalkotása terén. Eddigi egyetlen találkozása a divattal az volt, mikor részt vett a Los Angeles-i Diesel üzletek dekorációjának megtervezésében.
„Az unokaöcsém azt hiszi, én is szuperhős vagyok, mert mindig ugyanazokat a ruhákat viselem” – vallotta be Pope. A 2008 folyamán megjelenő, Donna Karan 2089 kollekcióban főként nadrágok, pulóverek és pólók kapnak majd helyet.

Ajánljuk még:
h3. Grafikával díszített darabokKapcsolódó márkák: DKNY Jeans


Ajánljuk még