Az angol turitól a belvárosi szalonig

Frissítve: 2009. júl. 23., 18:02 | Megtekintve: 2009

Hol tudsz teljesen felöltözni tízezer forintból? És százezerből? Turkáló, trendi konfekció bolt vagy designer szalon - így vásárolunk mi magyarok!


Egyrészt pénztárcánk vastagságán, másrészt kreativitásunkon, bátorságunkon és státusszimbólumok iránti vágyunkon is múlik, mennyi pénzből öltözködünk. Akik egzisztenciálisan megtehetik, igyekeznek egyedi tervezésű, minőségi ruhákat választani. Sokaknak alternatív megoldásként maradnak a piacból egyre nagyobbat harapó turkálók.

Minőségi turkálók

Az elmúlt években a turkálókban új vásárlói rétegek jelentek meg: sokan kényszerből válogatnak az olcsónak számító darabok között, mások élvezettel vadásszák az olcsón hozzáférhető egyedi darabokat. Hiszen egy vérbeli kincsvadász tudja, a turizással nem csak pénzt spórolhat, de jó minőségű és sokszor egyedülálló holmik birtokába kerülhet. Egy jó minőségű ruhákkal kereskedő angol turkálóban akár 10.000 Ft-ból felöltözhetünk tetőtől talpig.

Európai ruházati láncok

A leginkább plázákban üzlethelyiséget bérlő, kedvelt, Európában is jelenlévő üzletláncok hangzatos akciókkal csábítják a vásárlókat. A tömegcikkek között mindenki megtalálja a kedvére valót, és bár a halmokban álló darabok nem túl egyediek, ezek az üzletek nagy áruválasztékkal rendelkeznek. Ha ügyesen ellavírozunk az polcok és akciók között, akkor kiegészítőkkel együtt akár 25.000 forintból csinos, más darabokkal is variálható nyári szerelést ölthetünk magunkra.

Divattervezői szalonok

Kevesen engedhetik meg maguknak, hogy neves magyar vagy külföldi divattervezők borsos árú, ám kétségtelenül egyedi darabjait vásárolják meg. Egy hazai tervező szalonjából származó, presztízs értékkel bíró kollekció több százezer forintba is kerülhet.

Tóth Bori divattervező hangsúlyozta, nekik nem jelentenek konkurenciát sem a turkálók, sem a divatot követő, olcsóbb árfekvésű butikok: “Minél feljebb megyünk a vagyon alapú társadalmi ranglétrán, annál szűkebb körbe érkezünk. Aki ide tartozik tudja, nem viselhet akármit, ami megtetszik. Egy neves tervező ruhadarabja, funkcióját tekintve, státuszszimbólumként is funkcionál. Egy Dior nagyestélyi, Vertu mobiltelefon vagy Cartier töltőtoll mindenhol ugyanazt jelenti a világon: gazdagság, választékosság, elegancia.”

Azt, hogy mi az elegancia és melyek a stílusjegyei, nehéz megmondani. Egy biztos, a magyar piacon mindenki megtalálhatja a stílusának és pénztárcájának megfelelő darabokat.

Forrás: youngandpartners.hu


Nézd meg a legfrissebb kollekciókat a divatkatalógusban!



Ajánljuk még

Kutyadivat, bonbon táskák, Rihanna

Trendi helyek Budapesten: Spájz

Lovaggá ütik a divat nagyjait

Mit is jelent az Haute Couture?

Divatszimbólum: A miniszoknya

Divatnevek pontosan és szépen

Modellek retusálás előtt, a valóság után

A világ legdrágább öltönye

Geek style - Te bevállalnád?