Egyetlen kép is változtathat a világon

Frissítve: 2013. márc. 5., 07:00 | Megtekintve: 36793

Tíz fotográfus, tíz történet mintegy 100 képben, a NŐ-ről. A Marie Claire fotópályázatának erőteljes, megható, csodálatos képei először Budapesten tesznek látogatást.


Március 8-tól egy nemzetközi fotópályázat, a Marie Claire International Photography Award 2012 döntőseinek anyagát tekinthetik meg a látogatók a Magyar Fotográfusok Házában – a Mai Manó Házban. A 100 fotóból álló utazó kiállítás Párizsból indult el, legelső állomása Budapest.

Más szerepek, különböző helyszínek. Rabok, katonák, még szinte gyermekanyák. Csaknem reménytelen körülmények között, egyedüli családfenntartóként élő, a jövőben mégis bízó, anya. Az ima erejében hívők, a társadalmilag elvárt szerepek megváltozatását célul kitűző fiatalok… Mind, mind nők, a mindennapok hősei.

Marie Claire International Photography Award 2012

A Marie Claire magazin megalakulása óta folyamatosan gyűjti a nők történeteit szerte a világon. Jól ismerjük e történetek súlyát és az őket kísérő fotók erejét. Vannak olyan fotóriportok, amelyek hosszan élnek bennünk, amelyeket nem felejtünk el soha, mert elementáris erővel hatottak ránk: elgondolkodtattak, megnevetettek vagy éppen könnyeket csaltak a szemünkbe.

A 2012-ben először meghirdetésre kerülő fotográfiai díj a világon az első olyan nemzetközi fotópályázat, amelyre a nők helyzetét bemutató képsorozatokat vártak a világ bármely pontján élő profi fotográfusoktól. A 311 pályázó – köztük jó néhány magyar fotográfus – közül végül tízen kerültek a döntőbe, majd a nemzetközi zsűri Jackie Dewe Mathews (Egyesült Királyság) fotográfus Csempészek című sorozatát ítélte a legjobbnak, így ő a vehette át a fődíjat: 5000 eurót és egy Nikon gépet.

Március 8-tól a fotópályázat döntőseinek anyagát tekinthetik meg a látogatók a Magyar Fotógráfusok Házában – a Mai Manó Házban.



Kapcsolódó márkák: H&M


Ajánljuk még

Bő ruhát és hárembugyogót hordunk tavasszal

Mi lesz tavasszal a H&M-nél?

Kultikus klumpák, áprilistól nálunk is

Zséda szereti a H&M Conscious kollekcióját

Öltöztesd lakásodat is H&M cuccokba!

A H&M tavaszi-nyári kollekciója megérkezett

5 tavaszi kabát

Trendi nadrágok 2010 nyarán