Ray Ban blog

Már online is próbálhatunk napszemüveget

Frissítve: 2009. júl. 19., 21:52 | Megtekintve: 5756

A Ray-Ban megújult oldalán egy online tükör segítségével úgy próbálhatod fel a napszemüvegeket saját arcodra, akár egy valódi üzletben!

A töretlenül divatszimbólumnak számító Ray-Ban márka július 15.-én indította be új, fantasztikus projektjét – a 3D-s, virtuális próbafülkét.

Csak egy webkamera kell hozzá és a monitorod előtt ülve felpróbálhatod a kínálat összes darabját. A rendszer egyszerű és nagyon élethű: a Ray-Ban.com „Virtual mirror” menüpontjából töltheted le az alig 9 megás programot. Telepítés után a saját arcodra irányított webkamera képén csak be kell jelölnöd szemed, szád és halántékod pontos helyzetét, aztán máris „élőben” próbálgathatod a különböző Ray-Ban modelleket saját virtuális tükrödben. Ha egy jó darabot találsz, a képet el is mentheted, illetve webkamera hiányában választhatsz egy férfi vagy női modellt, akire ráadhatod a napszemüvegeket.

Mindenképp próbáld ki a virtuális tükröt a Ray-Ban.com-on!

Ezzel a technológiával kiküszöbölhető az online vásárlás egyik nagy kérdése, a darabok felpróbálásának problémája. Egyelőre persze csak a Ray-Ban szemüvegekkel működik, de nincs kizárva, hogy hamarosan ruhát vagy cipőt is próbálhatunk hasonlóképpen.

Nézd meg a napszemüveg kollekciót a divatkatalógusban!Divatszimbólum: Ray Ban napszemüveg

Frissítve: 2008. ápr. 5., 14:23 | Megtekintve: 28501

Tudj meg mindent a férfiasság örök szimbólumává vált Ray Ban eredetéről a divattörténelemmel foglalkozó cikksorozat most következő részében!

A Honda F1 autóversenyzői mást nem vehetnek fel, Tom Cruise pilótaként a Top Gun-ban viselte, a mindig kemény bűnözőket játszó Michael Madsen-nek pedig hivatalosan ismertetőjegyévé vált a Ray Ban napszemüveg. A cég 1937-ben dobta piacra a szélesebb rétegeknek szóló Aviator modellt, miután a hadseregnek és a tengerészetnek már régóta gyártottak hasonló darabokat.

Az Aviator feltalálását a katonák inspirálták, akik a sivatag tűző napsütésében szépen lebarnultak, ám védőszemüvegeik mindig tojás alakú, hófehér foltokat hagytak két szemük körül. A széles lencséjű napszemüvegek rögtön népszerűek lettek a seregben, hiszen biztosították, hogy a katonák ne tűnjenek kisminkelt bohócnak egy-egy hadművelet után, ráadásul a keret orrnyereg feletti, íves részébe remekül be tudtak tűzni egy szál cigarettát.

A 70-es évek után megkezdődött a háborús filmek hadjárata, ezzel együtt pedig végre a nagyközönség is megismerte az aviator napszemüveget. Óriási népszerűségre tett szert hirtelen a Ray Ban, ami a Top Gun mozikba kerülése után meglepő mértékig fokozódott. Azóta számtalan filmben és híresség arcán tűntek fel a márka különböző modelljei, a divatvilág minden napsütéses évszak előtt újra és újra felfedezi őket magának.
Ennek legjobb bizonyítéka, hogy 70. születésnapjuk alkalmából a Ray Ban tavaly 25.000, arany és platina keretes ünnepi darabot adott ki, amit a hű rajongók szinte azonnal elkapkodtak.

Ajánljuk még:
h3. Napszemüvegek a piactéren