Mango márkabemutató blog

A mindig friss Mango

Frissítve: 2007. okt. 25., 00:43 | Megtekintve: 2273

A barcelonai székhelyű Mango fő profilja a divatos, trendeket követő, könnyen kombinálható női ruhák, kiegészítők tervezése és gyártása, megfűszerezve egy jól kialakított, tudatos, célratörő, sikeres marketingtevékenységgel.

A cég vezetőinek nem titkolt célja, hogy a "Mango divatmárka ":/marka/mango a világ minden egyes országában megtalálható legyen, és jelenleg is töretlenül dolgoznak ennek megvalósításán. Mára 5 kontinens 89 országában körülbelül 1000 üzletet nyitottak, mindezt legelső spanyolországi boltjuk 1984-es indulása óta. Termékeik közt nem csak a ruházati és kiegészítő paletta széles termékkínálata található meg, hanem női parfümök is.

Bárhol nyissanak is új üzletet, a cég komolyan veszi azt a szabályt, hogy csakis a város legforgalmasabb, legnépszerűbb utcáit, üzletközpontjait választhatják helyszínül. Amerikában – a bejegyzett védjegyek bizonyos korlátozásai miatt – a márka MNG néven szerepel, emiatt világszerte ez is olvasható címkéiken. Aktuális katalógusaikat 25 nyelvre fordítják le, és csaknem 20 millió példányt terítenek szét belőlük a bolygó legkülönfélébb pontjain. Európában legfőbb riválisuk még mindig a szintén spanyol, minőség és stílus terén is hasonló irányvonalat követő Zara.

A Mango sosem fél a divat terén újat mutatni, szokatlannal próbálkozni. Reklámarcaik közt már olyan jól ismert hírességek is felbukkantak, mint Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Elizabeth Jagger vagy Milla Jovovich. Ráadásul 2007 őszén Penelope Cruz és Monica nevű húga az arcuknál jóval többel ajándékozzák meg a Mango vásárlóit, mikor saját tervezésű Mango kollekciójuk alkalmából válnak a cég aktuális reklámkampányának szereplőivé.