Levi's divatbemutató blog

Levi's divatshow a Párisi udvarban

Frissítve: 2008. jún. 16., 16:10 | Megtekintve: 7148

A világ legelső farmernadrágja, a Levi's 501 új kollekcióját mutatták be szerda este egy nagyszabású divatshow keretében.

Levi’s divatshow-t tartottak a Párizsi udvarban június 11-én, 19 órai kezdéssel. A bemutatón táncosok és modellek egyaránt felléptek, fergeteges, dinamikus show-t produkálva. A bemutató után élőben fellépett a Hooligans együttes, és számtalan hazai híresség is megtisztelte az eseményt. Az új kollekció több színben jelenik meg idén is: az egészen sötét indigótól a napszítta világos színig. Magyarország összes Levi’s üzletében megtalálhatóak lesznek a Levi’s 501 farmernadrágok.

A Levi’s 501 volt az eredeti, öt zsebes, gombos farmernadrág, ebből született meg az összes többi farmer. Legjellegzetesebb vonása az a képessége, amellyel a szexuális vonzerőt kihangsúlyozza.

Egy tipikus Levi’s nadrág 37 munkafolyamat során, körülbelül 1,575 méter anyagból, 191 méter cérnából, 5 gombból és 6 szegecsből készül.
Az 501-es volt az első farmernadrág, melyet hölgyek részére is gyártottak. Coco Chanel, Yves St. Laurent, Alexander Mc Queen és Marc Jacobs is szívesen viselték, a Time Magazin különkiadásában pedig a “Levi’s 501 jeans a XX. század legdivatosabb darabja” néven szerepel.

“Gyakran mondogatom magamnak, hogy bárcsak én találtam volna fel a farmernadrágot. Lenyűgöző, egyszerű, szexi, visszafogott – mindaz, amit a saját ruháimban is szeretek” – nyilatkozta a nemrégiben elhunyt Yves Saint Laurent.

Olvass tovább »