Gyerek blog

A Boden elnézést kér, miután a vásárlók gender sztereotípiák miatt kritizálták

Frissítve: 2019. febr. 4., 17:35 | Megtekintve: új

A ruházati kiskereskedő Bodent elárasztották a kritikák gyerekruha katalógusa miatt, miután olyan állításokkal hirdette gyerekruháit, mint kislányoknak a "töltsd meg a zsebeid virágokkal", fiúknak pedig a "kezdj minden kalandot biciklivel".

A korántsem gender semleges állításokat egy kétgyermekes családapa vette észre, miután kézhez kapta a legújabb katalógust.

Miután átlapozta a katalógust, olyan szövegeket talált minthogy a fiúk "kis bajkeverők" és olyan ruhákra van szülségük, amelyek "bírják a kalandokat".

Lányoknál viszont, hogy "új ruhákra van szükségük" és "töltsék meg zsebeiket és gardróbjukat virágokkal".

A tweet azóta hatalmas nyilvánosságot kapott, több mint 2000 like-kal fejezték ki szimpátiájukat a hasonlóan gondolkodók és dühös komment áradattal támadták a céget a nemi sztereotípiák miatt (copii).

Valaki azt kommentelte be, hogy az ő fia imádja a virágokat, viszont fél a bicikliktől.

Más pedig azt írta, rengeteg gyerekruhát vett náluk, de ez teljesen kiakasztotta.



Minimax mesés délelőtt sztárokkal

Frissítve: 2014. ápr. 15., 08:03 | Megtekintve: 153942

Harsányi Levente és Béres Alexandra várta a kicsiket egy közös mese- délelőttre a gyerekcsatorna családi programján. Az olvasást és az esti mesélést népszerűsítő rendezvényre a műsorvezető is a családjával érkezett.

Mint nagy meserajongó, Harsányi Levente az egyik kedvenc meséjét, a Három gida és a Koboldot fel is olvasta a gyerekeknek. „A kisfiamnak is a klasszikus történetekkel kezdtem, de később bővült a mesetár. Felnőtt fejjel horrorisztikusnak tartom már az olyan történeteket, mint például a Piroska és a farkas, így azokat általában átköltöm. Gyerekkoromban az Öreg néne őzikéje volt a kedvencem, amit a család szinte minden tagjától hallottam. Nagyon szerettem mikor apukám mesélt, - és mivel ő precíz mérnök volt -, sosem engedte, hogy „ugráljunk” a történetben vagy a képek között, mindig sorrendben kellett haladni. De így is nagyon élveztem.”

Olvass tovább »


Mindjárt újra kezdődik az iskola?

Frissítve: 2010. aug. 1., 10:37 | Megtekintve: 3186

Még egy hónap a tiéd a nyári szünetből, utána újra az iskolapadba kell ülnöd, vagy a srácaidat küldened oda reggelente. A H&M igyekszik vonzóvá tenni a nyár végét.

Hogy ne legyen olyan kelletlen az új iskolaév közeledése, a H&M megmutatja, milyen darabokat érdemes az elkövetkező egy hónapban beszerezni, hogy csinosan és trendin küldhesd suliba a gyerekeket.

Olvass tovább »