Mi a hírességek illatának titka?

Frissítve: 2007. nov. 13., 12:06 | Megtekintve: 2003

Miért és hogyan kapcsolódnak össze az illatszerek a hírnévvel egy olyan világban, ahol az egyfilmes színészektől a modern divatnagyságokig szinte mindenkinek van, vagy hamarosan lesz saját parfümje a boltok polcain?


A sztárillatok terén világelső kozmetikai cég, a Coty Beauty 2002 óta számtalan hírességnek segített kifejleszteni saját parfümjét, és a lista egyre csak bővül. Ezen nagy nevek klubjába tartozik Jennifer Lopez, Mary-Kate és Ashley Olsen, Sarah Jessica Parker, Britney Spears, Paris Hilton és Kylie Minogue, ám ők csak a tagság igen apró hányadát képezik.

A forgalmazók általában 5 és 10 százalék közti részesedést adnak a sztároknak pusztán azért, hogy arcukat és nevüket feltüntethessék a dobozon. Hatalmas igény mutatkozik ezekre az illatokra, ráadásul a kiválasztott híresség rajongótáborát elemezve a gyártók előre is pontosan meg tudják jósolni, milyen célcsoportot fog leginkább mozgósítani az új termék.

Minden ismert ember már önmagában egy márkát, egy széles körben ismert stílust és képet jelent, amit a fogyasztók külön marketing-kampány nélkül is könnyen azonosítanak, így a kozmetikai vállalatok időt és tőkét spórolhatnak. A másik oldalon azonban a sztárok is jól járnak, hiszen csekély energia ráfordításával hosszú időn át jelen lehetnek az üzletek és rajongóik polcain. A Vanity természetesen minden újabb sztárillat felbukkanásáról naprakészen tudósít.



Ajánljuk még

Shakira illata: Az S parfüm

Sztárok illata: M mint Mariah Carey