Lagerfeld szemüvegén át látni a világot

Frissítve: 2008. jan. 30., 13:00 | Megtekintve: 1991

Karl Lagerfeld igen színes, meghatározó egyéniség, bár a védjegyévé vált fekete-fehér megjelenése másról árulkodik. Több, mostanában boltokba kerülő kollekcióit saját személyisége hívta életre.


Karl Lagerfeld külseje évtizedek óta eltéveszthetetlen: hófehér lófarok, fekete napszemüveg, sötét öltöny fehér inggel. Ez az egyszerű és klasszikus színösszeállítás képezi új szemüveg kollekciójának középpontját is, aminek megalkotásában a Marchon Eyewear segítségét kérte. Lagerfeld, aki a Chanel és Fendi kreatív igazgatója, saját életével és megjelenésével adott ötleteket a Marchon designereinek, akik elő is álltak néhány merész formájú, fekete-fehér új modellel.

„Karl különleges személyiség, és esetünkben nem csupán egy látásmódot, hanem a divatvilág legismertebb alakjának egyéniségét kellett visszaadnunk. Ő pedig otthon van a divat, zene, fotózás terén is, így azt sem tudtuk, hogyan fogjunk neki” mondta Giancarla Agnoli, a Marchon tervezőgárdájának vezetője, akiket Christian Roth és Eric Domege designerek is segítettek. A napszemüveg kollekciót 2008 első hónapjaira ígérték, a többi keret megjelenését pedig áprilisra várhatjuk.

Ráadásul az utóbbi idők legtöbb sztárok által inspirált illatát legyártó kozmetikai cég, a Coty is rengeteg elfoglaltságot ad mostanában Lagerfeldnek, hiszen nemrég aláírtak egy egész parfümkollekcióra szóló szerződést.
„Karl Lagerfeld a modern divat elsőszámú és legismertebb alakja. Az elkövetkező generációk is ismerni és imádni fogják őt, és mindazt, amit alkotott” a Coty vezérigazgatója így áradozott sajtóközleményében a tervezőről.

Ajánljuk még:
h3. Szemüveg kollekciók a piactéren

Lagerfeld márkát árusító üzletekKapcsolódó márkák: Karl Lagerfeld


Ajánljuk még

Lagerfeld dühös a nagyobb méretek miatt

DivatCsirip: Egy perc az életükből

Súlyos hírek, vékony csajok

Kirabolták a Chanel több üzletét is!

Kirakati babák élete Lagerfeld tolmácsolásában

Rettegő divattervezők a monitor előtt