Mango kiegészítő blog

Sapka nélkül vagy sapkában?

Frissítve: 2007. nov. 20., 03:40 | Megtekintve: 3191

Te melyik táborba tartozol? Inkább felhúzod a meleg sapkát és búcsút mondasz a frizurádnak, vagy tűröd a hideget és szuper hajjal pompázol?

Elég korán érkezett idén novemberben a hideg idő, és ha ez így marad, akkor egyre inkább arra kényszerülünk – hogy sajna vagy nem sajna – valami meleget húzzunk a fejünkre.

Nos ha már hideg és sapka, akkor legalább valami trendibb, jópofa darab legyen, amit élvezettel csapunk a fejünkre egy laza mozdulattal, tudomásul véve, hogy később a levételekor a hajunk össze-vissza áll. Ez van. Néha nyom, kényelmetlen, nyomot hagy a homlokunkon, de azért ha tetszik, álljuk a sarat. Van akinek annyira jól tud állni bármilyen fazonú sapka, és van akinek sehogy sem jön össze(tuti hogy ők vannak többen), nos nekik szeretnék egy-két tanáccsal szolgálni.

 

Nem csak a fazonon múlik, hanem azon is, hogy hogyan helyezzük fel! Akinek pl. picit széles az arca, az ezeket a kötött sildes vagy svájci jellegű sapkákat próbálja meg lehetőleg nem egyenesen a fejébe húzni, hanem megdöntve oldalra, az mindig bejön, a megfelelő dőlési szöget ki kell a tükörben kísérletezni. Az is keskenyíti az arcot optikailag, ha a hajad csak az egyik oldalon lóg ki a sapka alól vagy féloldalasra van copfozva. Van mondjuk olyan sapka, ami viszont úgy mutat jól, ha nyílegyenesen és jó mélyen a fejedbe húzod, ezek azok a military jellegű “Lenin” sapkák, de most inkább a szövet, vagy kötött barett sapkák a menők, amiket Penélope Cruz is előszeretettel visel.

Mutatok is a téli “Designed by Penélope Cruiz for MNG” kollekcióból egy pár tényleg nagyon jó darabot, melyeket megtalálhatsz a piactéren, a kiegészítők között is.

 

Egy biztos: egy nagyon jó tulajdonsága azért mindenen felül van a sapkának, ha nem volt időd hajat mosni, akkor szinte kötelező és hálás darab.

Ajánljuk még:
h3. Sapkák a piactéren