Louis Vuitton táska blog

Trend vagy hulladék? Louis Vuitton szemetes zsákjai

Frissítve: 2010. febr. 8., 10:48 | Megtekintve: 5135

Meghökkentő darabot találtunk a Vuitton divatház tavaszi kollekciójában. A borsos árú designer szemeteszacskókban csakis trendi holmikat szabad tárolni!

A Louis Vuitton logó 2010 tavaszán ott díszeleg majd a legdrágább szemetes zsákokon is. De ezekbe a designer darabokba nem hulladékot álmodott meg a neves tervező, Marc Jacobs, hanem bármit, amit egy női táskában egyébként is megtalálnánk.

Olvass tovább »



Divatszimbólum: Louis Vuitton táska

Frissítve: 2008. márc. 7., 01:27 | Megtekintve: 36044

A divat történelmének leghíresebbé vált, örökérvényű darabjait mutatja be a FemaleFirst sorozata, amelynek első része a Louis Vuitton táskáról szól.

Az általunk jól ismert és divatszimbólummá vált Vuitton táskákat az elmúlt évszázadok gazdag utazóinak és divatrajongóinak elvárásai ihlették. Louis Vuitton 1854-ben nyitotta meg első párizsi üzletét – eredeti szakmájához hűen –, ahol akkoriban csak bőröndöket árusított. A francia tervezőlegenda ekkortájt találta fel a lapos tetejű bőröndöt, amivel az utazótáskák egymásra pakolását tette lényegesen egyszerűbbé. A példátlan sikereket elérő cég 1896-ban állt elő a monogramos vászonnal, ami az 1930-as évekre már státusszimbólummá vált és a Vuitton táskák legfőbb ismertetőjegye még ma is.

Az LV monogramos papillon táskákat végül Twiggy, a szupermodell tette széles körben ismertté, mikor 1967-ben a Vogue címlapján megjelent. A divatvilág rögtön belebolondult az egyedi kis kiegészítőbe és máig is ez maradt a legnépszerűbb modell az összes Vuitton kollekcióból.

Ajánljuk még:
h3. Táskák a piactéren