Anika blog

Fürdőruha kókuszdióból

Frissítve: 2009. febr. 11., 14:45 | Megtekintve: 6368

Most induló sorozatunkban a földkerekség legizgalmasabb ruhadarabjának, a bikininek legnagyobb világmárkáit igyekszünk bemutatni nektek. Biztosak vagyunk benne, hogy nem csak nőnemű olvasóinknak éri meg tájékozódni, mik a legújabb trendek ezek közt.

A brazil stranddivatra gondolva legtöbbünknek persze a már jól ismert fazonok és formák jutnak eszünkbe, pedig az ország fürdőruha kultúrája több, mint változatos, és a világon minden komolyabb cég és tervező számára is megihletően izgalmas. Egyike ezeknek a márkáknak a feltörekvő Anika, melyet Monika Hornbostel vezető tervező, egy Rio de Janeiroban élő amerikai lány alapított 2001-ben.

De ami a lényeg, és ami az Anikát a top brandek közé emeli, azok az egyedi, kézzel készített ékszerberakások és kézimunkák, amikkel a kollekció majd’ minden darabja dicsekedhet. A cég hitvallása szerint ma már a jobb márkák mind csúcsminőségű anyagokkal és pompázatos mintázatokkal várják a hölgyeket, így a bikinik ízléses felékszerezése az, amivel igazán ki lehet tűnni közülük. És valóban, az Anika darabok általában egyszerűbb mintázatúak, sőt legtöbbször egyszínűek. Ami a szemet igazán vonzza rajtuk, azok a csípőn, a keblek közt, vagy a pántokon megtalálható pazar hímzések és díszítések gyöngyházból, féldrágakövekből vagy éppen kókuszdióból. Mindehhez az ihletet a tervezőnő a brazil kultúra és természetvilág minden pontjáról nyeri. Szóval, ha nagyon egyedi darabban kívánsz a habok közé vetődni, nem kell tovább keresned.

A bikinik izgalmas és változatos szabása persze azért nem teljesen brazil, hisz az Anikának gondolnia kell a konzervatívabb amerikai és európai közönségre is. Mindenesetre a változatosság itt is gyönyörködtet: háromszög, sportos halter és pánt nélküli bandeau felsők, masnis és sima alsók, 2008-tól pedig már mélyen dekoltált egyrészesek is feltűnnek a választékban. Push-upokat persze ne is keressünk itt, hisz Braziliában példamutatóan büszke minden hölgy a kebelméretére, és ezt az életérzést és szabadságot az Anika szexi darabjai is sugallják.

Érdemes tehát figyelemmel kísérnetek őket, hisz a legnagyobb amerikai áruházláncok és olyan magazinok, mint az Elle vagy az InStyle is felfigyeltek már a márkára.

Ajánljuk még:

A fürdőruha sorozat további részei