Alexander McQueen divattervező blog

Alexander McQueen tovább él 2011 tavaszában

Frissítve: 2010. dec. 21., 06:00 | Megtekintve: 2164

Sikerül-e Sarah Burton kollekcióinak megidézni Alexander McQueen szellemét? A kritikusok szerint a tavaszi darabokkal igen.

Az Alexander McQueen divatházban a névadó tervezőgéniusz halála után sem állt meg a munka, hisz McQueen legbizalmasabb embere, Sarah Burton vette át a stafétát.

A januári Vogue-ban láthatjuk majd a következő kollekciót, méghozzá olyan sztármodelleken, mint Lily Donaldson, Sasha Pivovarova, Caroline Trentini, Mirte Maas és Patricia van der Vlie.

Olvass tovább »



Hogyan tovább az Alexander McQueen márkánál?

Frissítve: 2010. szept. 29., 05:00 | Megtekintve: 2496

A divatház mögött álló tervezőgéniusz halála után sem áll meg a munka, a következő kollekció októberben jön. Ki és hogyan folytatja a divattörténelem építését?

Alig két hét, és a világ megláthatja Sarah Burton legelső női kollekcióját, melyet teljesen egyedül készített az Alexander McQueen divatház számára. A tervezőnő elmondása szerint saját munkájával egy jóval finomabb, világosabb irányba indult el.

Olvass tovább »


Alexander McQueen befejezetlen munkájának emlékére

Frissítve: 2010. aug. 4., 05:00 | Megtekintve: 31998

Alexander McQueen még azelőtt eltávozott ebből a világból, hogy elkészíthette volna egyik fontos projektjét. Eme sosemvolt együttműködés emlékére alkotta meg a Visionare következő számát.

Az évente háromszor megjelenő Visionaire egy rendhagyó divatalbum, ami limitált példányszámban, különféle platformokon jelenik meg. A világ leghíresebb művészei, rendezői, alkotó, divattervezői alkotnak saját projektjeik keretében az album számára minden évben 1991 óta.

Olvass tovább »



Az öngyilkos divattervező fantasy kollekciója

Frissítve: 2010. márc. 25., 07:00 | Megtekintve: 2891

Alexander McQueen februári halála óriási port kavart a divattörténelemben, ahogy a 2010 spring/summer kollekciója is, mely Atlantis világát idézi. Érdemes belenézni!

Mindenkit megdöbbentett a hír, miszerint a híres divattervező, Alexander Mcqueen felakasztotta magát. A 40 éves férfit négyszer választották az év divattervezőjének. Munkáit nem lehet közömbösen szemlélni, a divatbemutatói mindig is egy fantáziavilágba csöppentették a nézőt.

Olvass tovább »