Hogyan tovább az Alexander McQueen márkánál?

Frissítve: 2010. szept. 29., 05:00 | Megtekintve: 2496

A divatház mögött álló tervezőgéniusz halála után sem áll meg a munka, a következő kollekció októberben jön. Ki és hogyan folytatja a divattörténelem építését?


Alig két hét, és a világ megláthatja Sarah Burton legelső női kollekcióját, melyet teljesen egyedül készített az Alexander McQueen divatház számára. A tervezőnő elmondása szerint saját munkájával egy jóval finomabb, világosabb irányba indult el.

“Nincs benne annyi düh, mint a korábbi kollekciókban, és nem is lesz. Természetesen a McQueen szellemiség mindig megmarad, de női szempontból megközelítve, mivel ugye én egy nő vagyok.” – mondta Sarah Burton, aki a cég kreatív igazgatója lett McQueen halála után.

“Mindig kell egy kis sötétség, hiszen anélkül a fényt sem tudnánk értékelni. Tudok a sötétséggel is dolgozni, de az nem én vagyok. Tőlem inkább a dolgok világosabb oldalára lehet számítani.”

Sarah Burton

A tradícióvá vált októberi divatbemutató megszervezésével kapcsolatban Sarah elmondta, hogy az mindig Alexander McQueen személyes feladata volt, így idén valami egészen másra számíthatunk, mint a korábbi években. Kíváncsian várjuk tehát, mit tárnak majd a világ elé a McQueen csapat kreatívjai október 5.-én Párizsban.

Alexander McQueen

Forrás: myfashionlife



Kapcsolódó márkák: Alexander McQueen


Ajánljuk még