6 tipikus fesztivál ruhatípus - lányokon

Frissítve: 2010. aug. 10., 05:00 | Megtekintve: 2893

Te is láttad már őket, ha jártál fesztiválon. Itt van az emós, az extrém, a csini, a "tök mindegy csak bulizzunk" típus... Ugye, hogy te is valahogy így öltözöl fel a hosszú fesztiválokra?


Elindult a Sziget, egy hétig ismét aktuális a fesztiválcucc! A koncerteken felbukkanó lányok között megfigyelhetők jól elkülönő típusok, a trenditől az igénytelenig. A lista persze nem teljes, nyugodtan kiegészíthető!

A laza

Nevezhetjük hipsternek is, legalábbis a képen látható fiatalok esetében. A stílus képvislője trendi, de egyszerű holmikban jár, viselkedését is áthatja saját lazaságának teljes tudata. Az egyszerű külső persze sokszor igen drága darabokat rejt, és lehet, hogy a leghamarabb ő tépi le a fejedet, ha végigöntöd sörrel a hátát.

Az emós

Az emo irányzat képviselői nem öltöznek ki a fesztiválok alkalmával – ugyanebben a fekete cuccban és erős sminkben látod őket a villamoson vagy a fogorvosnál is. Tőlük igazából az lenne a fura, ha farmerben és ingben jelennének meg a színpad előtt.

A rockos csajszi

Valószínű, hogy hétköznapokon is ugyanígy öltözik, kivéve ha irodában, bankban, hivatalban dolgozik, mert akkor persze kelletlenül a kosztümhöz nyúl. Igazi énje mégis a vagány cuccok és zenék körül forog, ő tulajdonképpen fesztiválozni született és ez az éve fénypontja, ami meg is látszik viselkedésén.

A csinos

Mindig szép ruhában van, még akkor is, ha tudja, hogy térdig érő sárban fog pogózni 3.000 másik fesztiválozóval hajnalig. Semmi pénzért nem hajlandó gumicsizmát és sima pólót húzni – inkább hazaérve kidobja a ruháit, de őt ne lássa senki slamposan és kevésbé nőiesen.

A praktikus “minden mindegy”

Ő a praktikumok embere. Lehet, hogy magán hordja hálózsákját, étkészletét, fogkeféjét és a sátrát is. Megjelenése cseppet sem izgatja, csak az a lényeg, hogy ne ragadjon bele a sárba, ne ázzon el és ne kapjon napszúrást a koncerteken töltött nappalok és éjszakák közben. Ő a tipikus élményhajhász, a külcsín lényegtelen számára.

Az extrém

Ők azok, akikre ránézel és gyorsan azt mondod: “biztos külföldiek!” VIselhetnek pink tütüt, szárnyakat, medvejelmezt, lehetnek félpucérak hennával festett ‘ruhában’ – a lényeg, hogy mindenki rájuk figyeljen. Kivetkőznek önmagukból és nem félnek semmitől, de általában a fesztivál végén egy hétköznapi életbe térnek vissza.



Ajánljuk még


Kommentek

Midnite – 2010. aug. 27., 23:40

gigi: Az anyagaink mind eredetiek, ha megtalálhatóak a divat.hu oldalain akkor ők vették át engedély nélkül. Megadnád a linket, amin megtalálható ez a cikk, hogy megtehessük a szükséges lépéseket? Köszi.


gigi – 2010. aug. 26., 10:03

ez a divat.hu-ról van csórva


Kolli – 2010. aug. 17., 10:17

Azért azt nem mondanám hogy ezek annyira tipikusak bár van köztük olyan ami nekem is nagyon bejön. Legalábbis szívesen hordanám:)


Hoppááá – 2010. aug. 16., 17:03

Jó, hogy vannak ezek a tipikus ruhák csak ezeknek igazából nem sok hasznuk van ha azt nézi az ember, hogy egy fesztiválon mi minden megtörténhet az éppen ott lévő emberrel.