A világ leggyorsabb cipője nemsokára a boltokban

Frissítve: 2009. aug. 19., 15:42 | Megtekintve: 5866

Ebben a cipőben állította fel múlt héten megdöbbentő, új világrekordját Usain Bolt, a történelem valaha élt leggyorsabb futója - hamarosan mi is megvehetjük!


A háromszoros olimpiai bajnok atléta Usain „Villám” Bolt káprázatos, 9.58 másodperces világrekordot állított fel 100 méteren vasárnap este a berlini Olimpiai Stadionban.

„Ezért edzettem egész évben. A cipő szinte hajtott előre. Igazán élveztem a versenyt” – nyilatkozta az örömmámorban úszó Bolt, miután célba ért.

A jamaikai sprinter a külön neki készült, PUMA YAAM nevű Theseus Pro szegecses sprintcipőben versenyzett, ami így joggal tekinthető a világ leggyorsabb cipőjének.

A sprintcipőt a Puma tervezői és technikusai úgy tervezték, hogy erőt, sebességet és stabilitást biztosítson viselőjének. A narancssárga színt azért választották, hogy megfelelő legyen a kontraszt az Olimpiai Stadion kék pályájához képest. A cipő „motorja” egy olyan karbonlap, amely súlyt nem, csak sebességet és erőt ad hozzá a teljesítményhez.

A Puma elkészítette Usain cipőjének némileg egyszerűsített változatát is, amely PUMA STREET YAAM néven még idén kapható lesz a Puma kiemelt üzleteiben világszerte.

Nézd meg a Puma kollekciót a divatkatalógusban!



Kapcsolódó márkák: Puma


Ajánljuk még


Kommentek

sutus ádámhttp://igen– 2011. márc. 5., 18:14

hüyle vagy?