Ruha teszi az embert - stresszessé?

Frissítve: 2009. ápr. 20., 16:07 | Megtekintve: 2746

A munkahelyen nem mondhatjuk, hogy nem a ruha teszi az embert! A munkahelyi stressz ugyanis sokszor a kényelmetlen ruha vagy az alkalomhoz nem illő öltözet eredménye.


Munkahelyi stresszt számos tényező kiválthat. A leggyakrabban ilyenkor rossz időbeosztásra, túlterheltségre vagy feszült légkörre gondolunk, azonban van egy fontos tényező, amelyről kevés szó esik. Ez pedig a megfelelő öltözet. Ha úgy érezzük ugyanis, hogy alulöltözöttek vagy netán túl elegánsak vagyunk, akkor nem csak a gondolataink terelődnek ismételten ebbe az irányba, hanem feszültek is leszünk. Ezért minden reggel érdemes átgondolni, hogy az adott napon miben indulunk munkába.

Általános tanács mindenkinek, hogy a munkához, ha nincs különleges előírás rá, például munkavédelmi okokból, akkor válasszon alkalomhoz illő, jó minőségű, szellőzésre alkalmas ruhadarabokat. Bár vannak olyan munkahelyek, ahol megengedett a kreativitás az öltözködés területén, azért inkább válasszuk a klasszikus darabokat, ha bizonytalanok vagyunk. A divat mellett ne legyen elhanyagolandó szempont az sem, hogy kényelmesen érezzük magunkat benne, hiszen sokszor 10-12 órán keresztül is ugyanazt a ruhát viseljük, amikor dolgozunk. Ez érvényes a cipőválasztásra is: lehetőség szerint ne munkanapokon vegyük fel az új cipőnket.

A stressz kiváltó oka lehet az is, ha napközben esik folt az öltözékünkön: letörik a cipőnk sarka vagy felszalad a harisnyánkon a szem. Ilyen esetek mindenkivel előfordulnak, így nem érdemes vele különösebben foglalkozni. Egy biztos: ne szorongjunk miatta. Inkább mindig tartsunk a táskánkban egy tartalék harisnyát.

A munkahelyi stressznek ezt a kiváltó okát tehát egészen minimálisra csökkenthetjük egy kis tervezéssel, azonban fontos odafigyelnünk arra, hogy ha más fronton bukkan fel a munkahelyi stressz, akkor kezeljük. A stressz csökkentéséért nem csak mi, hanem munkahelyünk is sokat tehet.

Ha úgy érzed, hogy a munkahelyeden figyelmet fordítanak többek között erre is, akkor nevezd a céget 2009. május 31-ig a Szívbarát Munkahely pályázatra. Az Országos Egészségfejlesztési Intézet és a Flora közös pályázatán három kategória valamelyikében lehet indulni, és idén is lesz különdíj, amellyel a legaktívabb munkahelyeket díjazzák. Az elmúlt évhez hasonlóan most is egy DVD-t kap minden nevező: idén A boldogság nyomában című nagysikerű filmet.

A részletek és további érdekes cikkek a www.szivbaratmunkahely.hu weboldalon olvashatók.



Ajánljuk még

Idén is keresik az év fiatal divattervezőjét!

Léteznek mások is: Vegyesfelvágott

Ez nem illúzió - legyél divattervező!

Programajánló: Gellért, a divat strandja!

USE - unused


Kommentek

KaufmanChristie – 2010. jún. 21., 03:56

I had got a desire to make my business, nevertheless I didn't earn enough amount of money to do that. Thank goodness my dude told to use the personal loans. Thus I used the bank loan and made real my old dream.