Régi, talált anyagokból dolgozik a magyar márka

Frissítve: 2014. febr. 21., 09:54 | Megtekintve: 161424

A tavaly indult Benzol márka tervezői azt szeretnék, ha a magyar férfiak ötletesebben öltözködnének, bátran elszakadnának a katalógusok világától. Idén új tervezővel és újrahasznosított anyagokból készült, mégis friss kollekcióval jelentkeznek.


"Régi, talált anyagokat újraértelmezni, új kontextusba helyezni, ez az, ami inspirálóan hatott rám, amikor megismertem a Benzolt" - mondja Klimó Péter jelmez és díszlettervező, aki januártól tervezőként, szakmai partnerként van jelen az újrahasznosított férfi táskákat kínáló márkánál. A februárra elkészülő új sorozat élénk színeivel és erőteljes, karakteres formáival tűnik majd ki.


Időtlenséget sugalló, tartós anyagok ihlették az előző évben indult Benzol megálmodóit. Az újrahasznosított anyagokra épülő férfitáska márka két kollekcióval indult el májusban: a XX. század első feléből származó mezőgazdasági zsákok és puha marhabőr felhasználásával készültek az Original sorozat darabjai, a Vintage kollekcióban pedig az 1920-70-es évek eredeti, felújított bőr táskái kaptak helyet.

2014-ben új tervezővel és új kollekcióval folytatják: Klimó Péter már 20 évvel ezelőtt úgy érezte, hogy a divatban a természetes és tartós anyagoknak kell főszerepet kapniuk. Ezt az irányt képviselte a 90-es években megalapított saját férfiruha márkája, a KLIMO Collection is. Számos filmben dolgozott és dolgozik jelmeztervezőként. Szeretné, ha a magyar férfiak ötletesebben öltözködnének, bátran elszakadnának a katalógusok világától, és kialakítanák saját, egyedi stílusukat.

A Benzol következő kollekciója is azoknak a férfiaknak készül, akiknek fontos az egyéni stílus, a környezet-tudatosság, akik a tartalmat legalább olyan fontosnak tartják, mint a megjelenést.

További információk találhatók a Benzol honlapján.



Ajánljuk még