Párizsi Haute Couture Fashion Week képek!

Frissítve: 2011. júl. 6., 18:35 | Megtekintve: 2599

A Musée Rodin kertjében már le is zajlott az idei őszi szezont megnyitó Dior bemutató. A divatház szakított eddigi hagyományaival és a meghökkentésre alapoz 2012-ben, akárcsak a többi tervező. Nézd meg a képeket!


A Dior ház nagyszabású, minden hagyományt felrúgó eseménye hivatalosan is megnyitotta a 2011 őszi párizsi haute couture bemutatószezont. Sok minden megváltozott a korábbi évekhez képest, főleg mivel John Galliano régóta most először nem vett részt a kollekciók tervezésében.

Az olykor bohócruhára hajazóan színes, olykor monokróm és elegáns összeállítások különböző forrásokból vették az inspirációt. A geometrikus mintákkal díszített zakók és rétegezett chiffonból készült szoknyák például kifejezetten Ettore Sottsass építész munkáit és a Memphis Group belsőépítész iroda bútorait idézték meg. Más darabok Frank Gehry, a Guggenheim Múzeum exkluzív, titánium ékszer kollekcióját tervező művész munkáinak kiegészítéseként készültek.

A Dior kollekcióban kézzel festett, muránói üveg mintás ruhák is feltűntek a kifutón, ezek Marc Bohan (Yves Saint Laurent távozása után ő vette át a Dior-t) stílusában készültek.

Persze a Dior bemutatója mellett számos más divatház is bemutatta már azt, amit 2012 őszére a kifutókra álmodott. Többen is meglepték kollekcióikkal a közvéleményt, Giorgio Armani például karakteres, ázsiai ihletésű darabokban gondolkodott.

Csodáld meg tte is a Dior, Armani, Alexis Mabille, Giambattista Valli, Maison Martin Margiela és mások párizsi bemutatóit!



Ajánljuk még


Kommentek

Zsuzsi – 2011. júl. 7., 11:50

A piros-kék ruháról nekem a sziámi harcos-hal jutott eszembe..:D
Tényleg a Crocs mikor rukkol elő a ruhakollekciójával?


Nem lehet kommentelni.