Marks & Spencer díj blog

Lovaggá ütik a divat nagyjait

Frissítve: 2008. jan. 3., 18:01 | Megtekintve: 2072

Fényűző ceremóniával ismeri el az angol királynő 2008-ban a divatipar lovagjainak és lovagnőinek egyedülálló teljesítményét.

II. Erzsébet királynő mindig az új év elején osztja ki Anglia legfontosabb kitüntetéseit, és idén a divatipar legsikeresebb kulcsfiguráit is megajándékozta néhány címmel. Az Egyesült Királyság legfőbb ruházati cégeinek vezetői közül sokan részesülhettek abban a megtiszteltetésben, hogy a királynő lovaggá ütötte őket – köztük van például Stuart Rose, a Marks and Spencer igazgatója is. Sir Rose 2004-ben azért került a vállalathoz, hogy felélessze azt lassú haldoklásából, és a britek szerint messze felülmúlt minden várakozást.

Az Officers of the British Empire (OBE) rendfokozat büszke tulajdonosa lett Jasper Conran és Karen Millen divattervező, Romy Fraser, a Neal’s Yard Remedies szépségipari válallat alapítója, és a ruhatervezésbe néha belekóstoló Kylie Minogue is. Commander of the British Empire (CBE) fokozatot kapott Richard Bradbury, a River Island ruházati hálózat főigazgatója, illetve Michael és Maurice Bennett, az idén 17 éves Oasis divatcég alapítói. A szigetország legnagyobb megtiszteltetésének számító kitüntetéseket minden évben azon angolok kapják meg, akik életük során a legtöbbet tették hazájukért.

Ajánljuk még:
h3. Újdonságok a piactéren