Lacoste divatmárka blog

A Lacoste sem lesz fiatalabb?

Frissítve: 2008. febr. 27., 23:40 | Megtekintve: 4965

Bár egy emberöltőnyi ideje ad újabb trendeket és sportos viseleteket a világnak, a Lacoste szülinapja alkalmából újra megfiatalodik a 2008-as tavaszi kollekcióval.

A francia Lacoste idén mindenképpen ünnepel, hiszen a cég 2008-ban tölti be 75. életévét. Ennek örömére Christophe Lemaire kreatív igazgató úgy döntött, a tavaszi-nyári kollekcióval bebizonyítja, hogy a neves sportmárka hajlott kora ellenére igenis képes még a megújulásra, és a régi szabású darabokat meglepő újdonságokkal fűszerezte.

A New York-i divathéten bemutatott férfi-női prêt-à-porter kollekció három teljesen különböző részre tagolódik. Az 1930-as évek teniszviselete által inspirált darabok fehér-piros színben játszanak, kevés díszítéssel, egy-egy visszafogott csíkkal vagy törtfehér logóval megbolondítva. A ’70-es évekre emlékező viseleteknél a farmer és a nyári pasztell színek dominálnak, az ujjatlan ruhák, egyenes szárú nadrágok, bikinik, tunikák mind szolid és kényelmes, mégis divatos külsőt adnak viselőjüknek. Végül pedig a vintage ruhatárral rendelkezők is hazavihetnek tavasszal néhány Lacoste darabot – a nagy minták, élénk színek, óriási pöttyök és széles csíkozás a mostanában minden stílusban trendi retro érzést keltik sikeresen életre.

„Visszanyúltam a márka gyökereihez, így ez a kollekció tulajdonképpen tisztelgés a kezdetek előtt” nyilatkozta Christophe Lemaire a bemutatón, ahol a kritikusok mindegyike arról kérdezte, miért a fehér szín dominál az idei tavasz Lacoste viseletében. „A ránk jellemző lezser elegancia ihletett meg, és ehhez igazítottam a sportos darabok régi klasszikusait.”

A teljes Lacoste 2008 tavaszi-nyári kollekció megtekinthető a Lacoste honlapján.

Ajánljuk még:
h3. Hazai Lacoste üzletek