Jordi Labanda blog

Hogyan lett néhány rajzból világméretű trend?

Frissítve: 2007. dec. 7., 12:16 | Megtekintve: 3891

Szókimondó interjú Jordi Labandával, akinek illusztrációi saját stílusvilágot teremtettek - a divat és hírnév története egy őszinte művész szemével.

Az Európa szerte sikeres, 60-as éveket idéző darabok tervezője illusztrátorként komoly hírnevet tudhat magáénak, és minden jel arra utal, hogy a divatvilág szintén örömmel fogadja be alkotásait. A spanyol művész jelenleg is új kollekcióján dolgozik, mégis szakított időt arra, hogy elbeszélgessen a Fashionfromspain.com riporterével.

Illusztrátorként szereztél hírnevet, mostanában mégis a divat felé fordultál. Miért?

Nagyrészt a véletlen játéka, mivel nemrég jelenlegi partnerem, Miquelrius felvetette, hogy tervezhetnék akár egy divatkollekciót is. Azonnal leesett, hogy a következő logikus lépés a karrieremben a divat világába vezet, és így művészként is az önkifejezés egy új módját ismerhetem meg.

Rajzolóként mindig egy bizonyos korszakot idézel meg. Miért választottad pont azt?

Már gyerekkoromban is nagy hatással voltak rám az ’50-es, ’60-as évek letisztult vonalai és elegáns stílusa. Ráadásul az akkoriban végbemenő társadalmi változások határozták meg azt, amilyenekké mostanra váltunk.

Írd le a saját stílusod!

Elegáns, nőies és egy kicsit szexis. Szeretném, hogy a nők különlegesnek érezzék magukat a Labanda ruhákban.

Követed vagy kerülöd az aktuális divatirányzatot?

A legelső nekem dolgozó csapat odaadóan követte az irányzatok változásait, ami pár kollekció után kezdett nagyon nyomasztóvá válni. Én sosem követek trendeket, inkább magam vagyok a trend. Saját kútfőből is tudok elég inspirációt meríteni, és felnézek azokra, akik a saját útjukat járják.

Olvass tovább »