Ferré divatbemutató blog

A Nation & Fashion olasz divathétvégéje

Frissítve: 2008. máj. 29., 16:59 | Megtekintve: 4871

Végre mi is bekapcsolódtunk az európai divatélet aktív vérkeringésébe a Műcsarnokban tartott, két napos divatbemutató sorozat keretében.

A május 24– 25, a Reneszánsz Év keretében rendezett Nation & Fashion során mi is képet kaphattunk a világ, talán legnagyobb divat-nagyhatalma, Olaszország aktuális divatéletéről. A 2008-as tavaszi-nyári kollekciók közül szombaton Patrízia Pepe, Moschino, M Missoni és Just Cavalli, a vasárnap folyamán pedig Guess by Marciano, John Richmond, Dsquared és Ferré idei újdonságait láthattuk felvonulni a kifutón.

A nálunk egyedülállóan magas színvonalú esemény lebonyolításában 30 modell közreműködött , illetve 12 profi sminkes és fodrász, hogy a show a milánói bemutatókhoz hajban, sminkben és profizmusban is hűen igazodhasson. A Műcsarnokban kizárólag erre az alkalomra egy óriáskifutót, high-tech fény- és hangtechnikai berendezéseket, mindezek köré pedig csodás díszletet építettek fel. A résztvevők a divatbemutatók szüneteiben unaloműzőként a 2008-as őszi-téli kollekciók képeit nézegethették az óriáskivetítőkön.

A rendezvény különlegessége, hogy nemcsak divatszakma képviselői, de az érdeklődő nagyközönség is bejuthatott a bemutatókra. A nagy sikerrel igen elégedett szervezők szándéka szerint a következő évek során a rendezvény folytatódik, de minden évben másik ország kollekciói kerülnek a 35 méteres kifutóra (jövőre valószínűleg Franciaország kerül sorra).

Olvass tovább »