Kémek eszközeit használó divatkollekció nőknek

Frissítve: 2007. dec. 17., 11:31 | Megtekintve: 3224

A kémek ruhatárát imitálva Angel Chang megalkotta a titkosügynök-praktikákat felhasználó kollekcióját, amelyet 2008-ban a divatkedvelők is megismerhetnek.


Amikor Angel Chang divattervező rájött, hogy olyan főiskolára jár, ahonnan a második világháború alatt számtalan diákot szervezett be a titkosszolgálat ügynöki munkára, komolyan elkezdte tanulmányozni a női kémkedés történetét.
„A Barnard főiskola diákjai nyelveket beszélő, tájékozott, a világ sok országában megforduló fiatalok voltak, tökéletes jelöltek a kémkedési feladatokra” mesélte Chang, aki már elnyerte a Cartier divatház díját újító ötleteiért, mint a testhőmérsékletre reagáló ruha vagy az illatokat kibocsátó szőrme.

A háború alatt a titkos térképeket gyakran selyemsálakra rajzolták fel, mivel azt teljesen hangtalanul lehet kiteríteni. Chang a hadiiparból is merített ötleteket, a seregben használt zoknikból vette például a tippet ahhoz a mikroba-ölő, ezüstszálas vászonkabáthoz, ami megszünteti a testszagot. Az ezüst megakadályozza a sebek elfertőződését, a fémes anyagok kellemesen hűsítenek, így ideális alapanyagai egy tavaszi-nyári kollekciónak. Egyes modellek tökéletesen vízáteresztő szövetből készültek, van olyan darab is, amelyet elméletben mosni sem szükséges.

A tervező szerint a térképeket ábrázoló sálak, military mintás szoknyák és high-tech kabátok azon független, laza, öntudatos nők kedvencei lesznek, akiket a divat és a kémkedés világában egyaránt helytálló titkos ügynökök élete vonz. A kollekció csak 2008. tavaszán kerül forgalomba, ám egy gyors bepillantást már idén is nyerhetett a nagyközönség a Ralph Pucci International decemberi bemutatóján.

Ajánljuk még:
h3. Sportos viseletek a piactéren



Ajánljuk még

Jól mutatna a hajad(on)? - Ed Hardy újdonságok

Jön Madonna saját divatmárkája!

USE ruhában a High School Musical sztárja

Felvennéd? Trendi gumi bokacsizma

Halott Kitty, sörgyűrű és hamburger cipő

Jó ötlet? Chanel ételhordó táska

Cruciani Style – karkötő PSY módra

USE unused - Új Pop Up, új kollekció májusban

Besétált 9 új Paris Hilton cipő


Kommentek

MissEnee007 – 2009. nov. 1., 22:29

Ez kém...?