Trendi karácsonyfák 2009-ben

Frissítve: 2009. dec. 10., 11:47 | Megtekintve: 12139

Az ünnepre nem csak magadat öltözteted fel trendi és csinos holmikba, hanem otthonodat és karácsonyfádat is. Nézzük, mik a legfontosabb idei karácsonyfa trendek!


Karácsony táján a feldíszített fa ugyanolyan fontos kiegészítő, mint egy táska vagy nyaklánc – barátaink, távoli rokonaink látni fogják, tükröződik rajta ízlésünk és stílusunk, ráadásul jelenlétével meghatározza otthonunkban az ünnepi hetek hangulatát.

A díszítés nehéz, de örömteli feladatával minden évben meg kell bírkóznunk. Idén a következő, meglepő vagy dizájnos trendek hódítanak a karácsonyfák táján:

Hófehér fa

Már jó ideje vissza-vissza térő divat a természetben meg nem található színű műfa (leggyakoribb a fehér, piros, fekete vagy pink változat), idén pedig különösen reneszánszát éli a havas erdőket idéző hófehér alapszín. Előnye, hogy az ezüstön kívül bármilyen díszkészlet sokkal jobban, feltűnőbben mutat rajta. Viszont kicsit sem kelt természetes benyomást, és egy rosszul megválasztott, színes fényfüzér könnyen megváltoztatja letisztult hangulatát.

Ál-mű-fenyő

A fenyőfára távolról hasonlító, de valódi fával semmiféle rokonságban nem álló tárgyak szintén feltörtek a népszerűségi lista elejére. Határok nincsenek, a kreativitás itt szabadon szárnyalhat – a kép bal oldalán egy formára vágott lemezekből összerakott alkotást, jobb oldalt pedig egy könyvtárban kiállított, lexikonokból álló “karácsonyfát” láthatunk. Csak annak való, aki nem ragaszkodik a hagyományokhoz.

Aprócska dolgok

Egy négy méteres fa ma már kevesebb presztízs értékkel bír, mint egy részletesen kidolgozott, húsz-harminc centi magas darab. Az apró fák előnye, hogy bárhol elférnek, minden szobába juthat belőlük egy-egy eltérő stílusban feldíszített példány, karácsony végeztével pedig könnyű jövő évig tárolni (gyermekesek újrahasznosíthatják a fácskát és a díszeket játékként is). Hátránya, hogy gyufásdoboznyi ajándékcsomagnál nagyobb nem fér el alatta, és méretarányosan kicsi díszek kellenek rá.

Neked milyen karácsonyfád lesz az idén?



Ajánljuk még


Kommentek

judit – 2009. dec. 16., 03:52

kivulre,teraszra ,erkelyre elmegy ha melle szakad a ho nagy pelyhekben,de a lakasomba be nem tehetne a labat!Amerkaban csak az izlesteleneknek van,kint elek es latom


judit – 2009. dec. 16., 03:48

huu ezek a feher mufenyok irto rondak!izlestelenek


szigatlakóhttp://gemfabos.blog.hu/– 2009. dec. 12., 14:15

Én a hagyományos karácsonyfát kedvelem. Luc fenyő feldíszítve "cukor, dió, mogyoró"-val.


AngelSun – 2009. dec. 11., 12:14

azok aa fehér fák csodaszépek, szerintem idén először nem fogunk igazi fát venni. nagyon drágák ezek a műfák?


Gwen – 2009. dec. 10., 23:12

Emese, itt van ilyen fa: www.dekortrend.hu


B. Renáta – 2009. dec. 10., 19:16

Nekem biztosan igazi fenyőfám lesz,de szép arany gömbökkel és fehér fényekkel :) Meg sok ajándékkal! :)


Emese – 2009. dec. 10., 12:22

a fehér fa gyönyörű!!! évek óta akarok fehér karácsonyfát de olyat mint az első bal oldali képen van!